Hírek

2017.04.28. 16:59

Megyei közgyűlés: új gyermekotthon épül Szombathelyen és Kőszegen

A megyei önkormányzat 2016. évi működése a fegyelmezett és takarékos gazdálkodásnak köszönhetően kiegyensúlyozott volt, likviditási problémák nem jelentkeztek – áll a Vas megyei közgyűlés elnökének beszámolójában.

Szombathelyi Médiaközpont

A tavalyi költségvetésről tárgyalt elsőként pénteki ülésén a testület. A zökkenőmentes működés pénzügyi fedezetét a központi támogatás, jelentős pályázati forrás és az előző évi maradvány biztosította – tette hozzá Majthényi László.

A beszámoló kitér arra is, hogy az önkormányzat a Területi Operatív Program keretéből összesen 6,7 milliárd forint pályázati összeg elnyerésében segítheti a megye településeit.

A megyei klímastratégiájának kidolgozására és szemléletformálásra további harmincmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat, és számos nemzetközi együttműködésben megvalósuló programra is újabb pályázati források érkeztek Vas megyébe.

A képviselők a gyermekvédelmi feladatok ellátásáról dr. Huszár Lillától, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Megyei Kirendeltségének igazgatójától kaptak tájékoztatást.

Eszerint 2016-ban jelentősen javultak a gyermekvédelmi intézmények tárgyi feltételei, bár a férőhelyek száma kevesebb, mint az ellátandó gyermek. Emellett az elegendő személyi háttér sem biztosított, valamint újabb nevelőszülőkre is nagy szükség lenne a rendszerben. Eredményes pályázatoknak köszönhetően bővülhet több a hely: Szombathelyen egy lányokat befogadó gyermekotthon épül, Kőszegen pedig – épületfelújítással – egy 30 férőhelyes, különleges szükségletű gyermekek ellátására alkalmas otthont alakítanak ki 2018 végére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!