Hírek

2016.01.24. 11:35

Méhecskék, törpikék, vegyvédelmisek – telt ház a kőszegi fúvósok jelmezes buliján

Kőszeg - Érdekes lényekkel telt meg a Béri Balogh Ádám Általános Iskola: vasárnap hajnali négy óra körül ért véget a Kőszegi Jelmezes Fúvós Farsangi Bál. A mintegy 450 résztvevő többsége már visszatérő vendég – tudtuk meg Bakos Györgytől, a Kőszeg Város Koncert Fúvószenekar elnökétől.

Simán Klára

Már hónapokkal ezelőtt elkelt a jegyek jelentős része, hiszen a bulihangulat, a társaság igényes jelmezei és az ehhez tartozó jókedv, valamint a jó zene több mint két évtizede visszacsalja már a vendégeket. A zenekar 21 órakor vonult be – természetesen álarcban –, és három művet játszottak a közönségnek. Az est tánczenéjét egyébként a Cabo Wabo Party Band szolgáltatta.

A bál teljes bevétele az idén 150 éves zenekar számlájára megy, hiszen minden adományra szükség van ahhoz, hogy a munkájukat a megszokott színvonalon végezhessék. (A tombola fődíja egyébként egy csaknem félmillió forintos kovácsoltvas kerti bútor volt, a kőszegi Várkonyi család felajánlása. Emellett mindegyik ajándék értéke meghaladta a legalább néhány tízezer forintot.)

A kőszegi fúvósok farsangi bálja egyébként méltán híres megyeszerte: azt tapasztaltuk, hogy – a dress code-nak megfelelően - mindenki jelmezt öltött, mégpedig igényeset. Hupikék törpikéket láttunk totális testfestéssel, hatalmas méhecskét, mesebeli lényeket és vegyvédelmist. Elsőre még a biztonsági szolgálat tagjairól is azt hittük, hogy jelmezes csapat, de kiderült, hogy ők azért igaziak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!