Hírek

2017.06.27. 08:50

Méheket bezárni! Szúnyogirtás Szombathelyen és szerte a megyében

A szombathelyi önkormányzat és a katasztrófavédelem is végez kedden szúnyogirtást. A központi gyérítés 19 vasi települést érint.

Bakos Ágnes

Légi kémiai szúnyogirtást végeznek kedden Szombathelyen, napnyugta előtt szórják ki a vegyszereket. A felhasznált anyagok emberre és melegvérű állatra veszélytelenek – viszont, ahogy a szúnyogokra, úgy a méhekre is halálosak! A méhészektől azt kérik, zárják be az állataikat. A következő vegyszerek „szállnak" majd a szombathelyi levegőben: Coratrin, Mosquitox 1ULV Forte és Aqua K-othrin ULV.

Ha az időjárás nem engedi a keddi irtást, arra is felkészültek: a szerda és a csütörtök a kijelölt tartalék nap a szombathelyi szúnyoggyérítésre.

Közben Vas megyébe ért a központi gyérítés, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szúnyogirtási programja. Ötödik hete szórnak ki vegyszereket a vérszívók ellen, több módszerrel is dolgoznak, a vegyszerek minden esetben veszélytelenek az emberi szervezetre: a felhasznált irtószerek használatát az Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság engedélyezte.

Képeink a tavalyi szombathelyi gyérítéskor készültek

Vas megyében hétfőn kezdődött a munka, keddre csak légi kémiai irtást ütemeztek 19 településen – közte Szombathelyen is. Vas megyében összesen 3410 hektáron szórják az irtószereket. A megyeszékhelyen kívül érintett a Hegyhát és az attól délnyugatra eső területek: Döröske, Egyházashollós, Halogy, Katafa, Körmend, Magyarszecsőd, Molnaszecsőd, Nádasd, Nagymákfa, Vasalja, Vasvár, Pinkamindszent, Magyarnádalja, Kemestaródfa, Szarvaskend, Rábahídvég, Püspökmolnári és Nagymizdó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!