Hírek

2017.04.04. 13:15

Méhészmúzeum épül Sárváron

Sárvár - Állandó kiállítást tervez a Sárvár és Vidéke Méhészegyesület az Arborétum egyik üresen álló épületébe - elkezdődtek a kivitelezési munkálatok.

Pajor András

Méhészház készülőbenSárvár (btk) - Mától újra szól a Sárvár rádió: helyben készül és a helyieket szeretné szolgálni friss, lendületes kereskedelmi médiumként. Állandó kiállítást tervez a sárvári méhész-egyesület az arborétum egyik üresen álló épületébe. A kivitelezési munkák már elkezdődtek.

Fotókiállítás nyílt Valami Jazz címmel. Dzsesszkoncerteket örökítettek meg fotográfusok, a megnyitón nekik muzsikált a The Fonda/Stevens Group.

A méhészek társadalmi munkában újítják fel és alakítják át a házat
Fotó: Pajor András

Korábban csak babaház néven emlegették az annak idején itt játszadozó bajor hercegi család gyerekei után a kis téglaházat. Az Erdészeti Tudományos Intézet (ERTI) sárvári botanikus kertjében régóta üresen álló épület hasznosítására a helyi méhészeknek született ötlete: sárvári méhészmúzeumot hoznak létre - az elképzelést az Országos Magyar Méhészeti Egyesület támogatja. A gyalogösvényen megközelíthető, vadregényes környezetben szeretnék bemutatni a mézkészítéssel kapcsolatos eszközöket, történetüket.

Az egyesület tagjai maguk alakítják ki társadalmi munkában a méhészházat. A hely adottságai miatt méhek nem lehetnek a kaptárakban, azonban így is átfogó képet kaphatnak majd a látogatók a méhészetről - szólt a kiállításról Makrai Attila, a Sárvár és Vidéke Méhészegyesület elnöke.

- A rovarvilág, azon belül pedig a méhek nagyon fontos szereplői a természet körforgásának, egyensúlya fenntartásának. Így a növényvilág bemutatása mellett nekik is helyük lehet az arborétumban - fogadta örömmel a méhészek elképzelését dr. Borovics Attila erdőmérnök, az ERTI főigazgatója. Az egykori babaházból mézeskalácsházzá alakuló méhészmúzeumot várhatóan ősztől látogathatják az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!