Hírek

2014.10.28. 16:12

Melegek a radiátorok

Szombathely - Az elmúlt napokban mindössze 6-8 Celsius-fok körül alakult a napi átlaghőmérséklet. Az óvodákban és a bölcsődékben már korábban, a lakásokban többnyire most kezdtek el fűteni.

A megyeszékhelyen mintegy 11 ezer lakásnak és félezer intézménynek a távhőszolgáltató adja a meleget. - A fűtésszezon szeptember 15-én kezdődik hivatalosan, de a jó időnek köszönhetően a lakóközösségek csak később kérték a fűtés beindítását. Az elmúlt napokban, a múlt heti hideg után kaptunk sok megrendelést – mondta el Kocsis-Tóth Ildikó, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. ügyfélszolgálati vezetője. Hozzátette: már minden távhős lakásban és intézményben melegek a radiátorok.

Molnár Lajos a radiátor mellett. Fotó.:Médiaközpont

Így van ez Molnár Lajoséknál is.  - Jó melegek vannak a lakásokban. Nálunk egyelőre a csövek és a fürdőszobai radiátor megadja a számunkra megfelelő, 20-22 fokos hőmérsékletet. Reggel korán, öt óra után indul a fűtés és este nyolc óráig jön folyamatosan, de a radiátorok ezután sem hűlnek még ki jó ideig - fogalmazott.

Október 20-áig a szokásosnál csapadékosabb, ugyanakkor enyhébb volt az időjárás. Az elmúlt napokban már csak 6-8 fok körül alakult a napi átlaghőmérséklet, volt, ahol hajnalban fagyott is. Most már nem valószínű, hogy visszatér az indiánnyár, így mindenkinek érdemes elindítania a fűtést. A hivatalos fűtési időszak május 15-éig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!