Hírek

2014.09.30. 18:02

Mélyen hallgat a falu - Az utolsó héten lépett vissza a jelöléstől a polgármester

Daraboshegy – A választás előtti héten lépett vissza az egyetlen polgármesterjelölt, Pass Imre. Több cikluson át vezette a községet megelégedésre, de meggondolta magát. Hogy mi lehet döntése mögött, csak találgatja a falu.

Peltzer Géza

 

Választásra készül a falu: polgármesterre nem, csak két képviselőre voksolhatnak (Fotó: Szendi Péter)

Kedden kora délután a polgármester azt ígérte, válaszol erre a kérdésre, de kérte, előtte kérdezzük meg a helyieket. Százlelkes kis község Döbörhegy, azonnal csend veszi körül az embert, amikor leállítja az autó motorját. Csak egy házból szűrődik ki zene, osztrák adó ontja a német nyelvű slágereket. Bemegyünk. Pass Zoltán lakik itt, a polgármester nagybátyja.

– Nem is tudtam, hogy visszalépett a jelöléstől Imre. Jó polgármester volt, több cikluson át vezette a falut, ha indult volna, természetesen támogattam volna – mondja a férfi. Két hölggyel találkozunk az utcán, ők már hallottak a visszalépésről, de az okát ők sem nem tudják.

Pass Imre több cikluson keresztül állt a település élén

Németh Gyula alpolgármestert otthon találjuk ebéd-időben. Behív minket a házába, leülünk a konyhába, és a visszalépés lehetséges okairól kérdezzük.

– Imre már régóta polgármester, pontosan nem tudom, mi a döntésének oka. Én úgy tudom, a család sem akarta már, hogy elvállalja a polgármesterséget. Az biztos, hogy közöttünk személyes konfliktus nem volt, ez nem állhat a dolog mögött.

Németh Gyula alpolgármester is csak találgatja, miért léphetett vissza a jelöléstől a polgármester (Fotó: Szendi Péter)

A polgármestert délután többször is hívtuk, de lapzártáig nem értük el, így tőle nem hallhattuk a visszalépés valódi okát. Családi ok, személyes konfliktus lehet a döntése mögött? Esetleg az, hogy már csak főállásban vállalta volna a polgármesteri tisztséggel járó feladatokat? Nem sikerült megtudni.

A falunak amúgy nagy tervei vannak: a csatornázás lenne most a legfontosabb, de ez úgy tűnik, csak álom marad állami támogatás nélkül, hiába gyűjtöttek erre össze egy jelentősebb összeget. Pályáznak kultúrházra is, de ezt már kétszer visszadobták.

Jövő vasárnap itt is lesz választás, amelyen polgármesterre nem, de két képviselőre voksolhatnak a választópolgárok: a listán Lebics Zsolt és Németh Gyula neve szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!