Hírek

2017.08.22. 19:05

Mérnökmozi nyílik: Mérnökök Savariától Szombathelyig

SZOMBATHELY A Mérnökök Savariától Szombathelyig című kisfilmmel nyílik Mérnökmozi a karneválon. Augusztus 24-étől 27-éig 14-től 19 óráig várják a közönséget a Savaria Szimfonikus Zenekar kamaratermében.

Pintér Viktória

A kisfilm szellemesen hívja fel a figyelmet a mérnöki hivatás fontosságára. A párhuzamos kronológia, az ókori és a mai vonal egymás mellé állítása jól példázza, hogy mérnökre mindig szükség volt. Ókori bigával érkezik Savaria Ókori Szenátora, vagyis SOS, mellette vezeti legújabb gépjárművét Szombathely Modern Szenátora, azaz SMS. Összeolvasva: gyors üzenetet küldenek, hogy bizony mérnök kellenek a régióba!

Nádor István kamarai elnök a vetítésen Fotó: Unger Tamás

Nádor István, a Vas Megyei Mérnöki Kamara elnöke azt mondta: elég csak körbenézni, Rómától Savariáig mindent a mérnökök építettek. Dr. Puskás Tivadar polgármester a kisfilm vetítése után hozzátette: úgy érzi, hogy nemcsak a Savaria karnevál repertoárja gazdagodott ezzel az alkotással, hanem a városé is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!