Hírek

2017.08.28. 18:45

Zászlóállítás Csepregnél a hazaszeretet jegyében

CSEPREG 14,5 méter magas az a magyar zászló, amelyet az államalapítás alkalmából adtak át a Csepreg, Szakony, Tormásliget és Bük közötti körforgalomban.

Cseszkó Tamás

- Messziről hirdeti a hazaszeretetet - ezekkel a szavakkal osztotta meg Ágh Péter országgyűlési képviselő a közösségi portálon arról a magyar zászlóról készült képet, amely immáron a legnagyobb Vas megyében.

Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere lapunknak elmondta: közös összefogásnak köszönhetően készítették el azt a 14,5 méter magas, 18 négyzetméteres magyar zászlót, amelyet ezentúl a Csepreg-Szakony-Tormásliget-Bük körforgalomban láthatnak a városba érkező vendégek.

Vlasich Krisztián polgármester a képviselőkkel és az önkormányzat munkatársaival a zászlóállításon Fotó: Csepregi önkormányzat

A városvezető azt is eláruta, hogy Pócza Antal helyi vállalkozó kezdeményezését az első perctől támogatta, így mindent elkövetett annak érdekében, hogy a kiváló ötletet siker koronázza. - Az államalapítás hetében képviselőtársaim jelenlétében adtuk át a város bevezető kapujának új ékkövét, azt a középcímeres magyar zászlót, mely jelképezi a Kárpát-medencei magyarság összetartozását és a haza iránti feltétlen hűségünket - mondta Vlasich Krisztián polgármester, hozzátéve, hogy fontosnak tartja a nemzeti identitás erősítését. - Büszke vagyok arra, hogy egy olyan város vezetője lehetek, melynek lakói többször is hangot adtak már a hazaszeretetüknek - fogalmazott a városvezető, kiemelve egyebek között az Ismerős Arcok tábort, melynek minden évben Csepreg ad otthont. Vlasich Krisztián arról is beszélt, hogy bár Csepreg kisváros, mégis erős akarattal rendelkező polgárok közös összefogással nagy dolgokat tudnak véghezvinni. - Ez az üzenete a lobogóállításnak is, mely reményeink szerint még hosszú éveken keresztül ad hangot a hazaszeretetünknek - hangzott el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!