Hírek

2016.02.05. 14:31

Mexikói hangulat a gothardos farsangon

Télbúcsúztató mulatságoktól voltak hangosak az iskolák a héten, a legtöbb helyen a napokban tartották meg a farsangot.

A nyolcadikosok mexikói hangulatot teremtettek a Desperado-betétdallal

A kisebbeket könnyű jelmezbe bújtatni, de a felső tagozatosokat már nehezebb rábírni, hogy részt vegyenek az eseményekben. Volt, ahol ez is sikerült. Már reggel kilenckor parádés hangulat uralkodott a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola tornatermében, pedig épp csak elkezdődött az idei farsang. A csarnok tele volt jelmezes kisdiákkal, jókedvű nagyobbacskákkal, és még a tanári kar is talpig maskarában táncolt és énekelt. Bangó Margit-hasonmás, takarítónő, záptojás, mexikói lány – ötletesek voltak a pedagógusok, de persze a gyerekek voltak az igazi főszereplők. Csillagok háborúja- és Jégvarázs-figurák, katica, csiga, orvos, rocksztár szerepelt a felhozatalban, és volt osztály, ahol a gyerekek összehangolták egymással a jelmezüket.

Az alsó tagozaton volt osztály, ahol mindenki kéményseprőnek öltözött

– Intézményünkben rendkívül nagy gondot fordítunk arra, hogy a hagyományok ápolása és továbbvitele mellett a gyerekek jól érezzék magukat, hogy vidámak és boldogok legyenek. A mai nap jó alkalom arra, hogy egy kicsit kiereszthessék a gőzt – mondta az iskola igazgatója, Mándl Józsefné. A Gothardban a nagyobbak bevonása sem okozott gondot. Minden osztály műsort adott elő a többieknek: a kisebbek táncelőadással készültek, a felső tagozatosok pedig inkább csak különleges hangulatot igyekeztek teremteni. A 8.a osztály Antonio Banderas dalát adta elő a Desperadóból, énekelve és gitározva vonultak fel. Mint mondták, szívesen beöltöztek, mert ez az utolsó közös évük együtt, és igyekeztek kihasználni a lehetőséget, hogy együtt készülhessen a társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!