Hírek

2017.08.23. 09:53

Mi történt a bankfiókban? - Megszólal a biztonsági őr

Szombathely- Megszólalt a belvárosi bank biztonsági őre, akit azzal hoztak hírbe, hogy kizavart egy kisgyermekes édesanyát az egyik pénzintézeti fiókból. A szakember másként látja a történteket, és mint mondja, állításait a biztonsági kamerák felvételeivel is igazolni tudja.

Cseszkó Tamás

Sokan felkapták a fejüket arra a történetre, melyről tegnap beszámoltunk, miszerint egy kisgyermekes édesanyát kizavart a biztonsági őr egy Kőszegi utcai bankfiókból Szombathelyen azért, mert a gyermek hangoskodott. Szerettük volna megismerni akkor a másik fél álláspontját is, ám a fiókvezető közölte, nem nyilatkozhatnak. Időközben azonban megtaláltuk a bank biztonsági őrét, aki teljesen másként látja a történteket. Mint mondta, 21 éve dolgozik a szakmában, de ilyen még nem történt vele.

– Óriási volt a hangzavar, az ügyfelek jelezték, hogy nem értik, mit mondanak a pénzügyi tanácsadók – kezdte a történetet a biztonsági őr, aki szerint nem az volt a probléma, hogy sírt a gyermek, hanem hogy érthetetlen okok miatt az édesanya nem vette fel és nem nyugtatta meg, hanem leszíjazva otthagyta a gyermekkocsiban.

– Próbáltunk segíteni nekik, lufit adtunk a kezébe, próbáltuk szórakoztatni, de ez sem segített – idézte fel a hétfői eseményeket.

A hangos sírás egyértelműen zavarta a bankban tartózkodókat, a biztonsági őr állítása szerint az pedig abszolút nem fedi a valóságot, hogy kizavarta a pénzintézetből a családot.

– A hölgy mondta, hogy a kicsi gyerek nem tud mit csinálni, ekkor ledobta az ügyfélhívószámot, el akart menni a bankból és hangoskodva tolta ki a kocsival a gyereket. Alázta  a munkámat, ami nagyon bántó volt, mert hosszú pályafutásom során mindig úgy járok el, ahogy a nagy könyvben meg van írva, udvariasan, de nagyon határozottan cselekszem. Ez garantálja az ügyfelek és a bankban zajló munka biztonságát. Folyamatosan igyekszem képezni magamat,  pszichológiát is tanultam – fogalmazott a szakember.

Azon kérdésünkre, miszerint ha újra szembesülne a történtekkel, ugyanígy járna –e el, határozott igen volt a válasz.

– A probléma az volt, hogy az édesanya nem is törődött azzal, hogy a gyermek kiabál, nem csinált semmit annak érdekében, hogy megbékítse – hangzott el.

A biztonsági őr arról is beszélt, hogy az édesanya védelmére kelő hölgyet ismeri, őt fel is fogja jelenteni becsületsértésért, mert olyan dolgokat állított róla, amelyek nem igazak. Az őr ma is dolgozik, azt mondja, a biztonsági cég vezetői beszámolót kértek tőle a történtekről, kivizsgálják az esetet. Ő azonban úgy látja, hogy a kamerák felvételei és a szemtanúk beszámolói is az ő igazát fogják bizonyítani.

Az előzményeket itt olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!