Hírek

2014.09.04. 15:15

Miért ne hagyjuk ki a sportot?

Szombathely - A versenyaerobic egy nagyon látványos sportág, amely teljesen megmozgatja a testet. Jó választás olyan gyermekek számára is, akik nehezen illeszkednek be az iskolában.

Boros Patrícia

A szülők gyakran tapaszthatják, hogy a tanulás mennyire megviseli csemetéjüket , hiszen a gyerek hat-hét órás üldögélés után délutánra már annyira fáradt, hogy nem tudja elsajátítani a komolyabb koncentrációt igénylő információkat.

- A mozgásnak fontos szerepe van az agyi tevékenységek serkentésében, mert ha a gyerek sportol, akkor könnyebben megy neki a tanulás, hiszen megnő a koncentrációs képessége is, valamint immunrendszere is jobban működik - hangsúlyozta Pálfalvi Szilvia, nemzetközi verseny aerobic edző.

Akadnak olyan gyerekek is, akiknek nehézséget okoz az iskolai közösségbe való beilleszkedés. A sportban azonban megtalálhatják a nekik való közeget, hiszen a játékos gyakorlatok alkalmával kötelezettségektől mentesen tudnak kapcsolatokat kötni.

- A feszültség levezetésére nem sok lehetőség van a családban és az iskolában, ezért a problémás gyermekek számára is nagyszerű lehetőség arra, hogy irányított módon éljék meg a stresszhelyzeteket - mondta el.

A szülőkben felmerülhet a kérdés, hogy akár egészen kicsi gyermekünk számára, milyen sport lenne a legmegfelelőbb választás, hiszen gyermekek éltető eleme a játék.

A VFA csoport egy korábbi háziversenyen. Az első sorban balról jobbra: lVarga Regina, Farkas Lili és Horváth Eleonóra (Fotó: archív)

- A versenyaerobic minden korosztály számára jó választás. A kicsik mondókák, dalok, versek segítségével játékos formában tanulják meg az aerobic alapjait egyszerűen koreografált mozgássorokon keresztül. Ez egy speciális mozgásforma, amely 1994-ben jött létre a gyerekek élettani és anatómiai fejlettségét figyelembe véve - emelte ki.

- A versenyaerobic egyébként a világjátékokon már tizenkét éve szereplő versenysport. A fitneszaerobik órákból ered, illetve azok módosított mozgásanyagára épül, úgynevezett nehéz elemekkel kiegészítve. A versenygyakorlat nem más, mint a versenyző vagy az edző által kiválasztott zenére, koreográfiával ellátott úgynevezett nehéz elemekből álló előadás sorozat. Színpadi sportág is, hiszen nagyon látványos és hamar megragadja a közönség figyelmét - tette hozzá az aerobic edző .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!