Hírek

2015.05.07. 08:57

Miért nem a tavaszi szünetben újították fel a szombathelyi Váci suli udvarát?

Megkezdődött a Váci iskola udvarának felújítása. Az aszfalthibák egy részét javították ki, így már kihasználhatják a jó időt a gyerekek és a tornatanárok, igaz, az aszfalttörés után egy hétig nehézkes volt a szabadtéri tesiórák levezénylése.

Bakos Ágnes

Németh Gábor, a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója azt mondta: bőven vannak még javítani és cserélni való elemek az iskola épületén. Mutatta az ablakokat, amelyek közül többet is rögzíteni kellett, hogy ne okozzanak balesetveszélyt. A lépcső állapota is hagy kívánni valót maga után. Egyes ajtókat és az üvegfalú folyosót is lenne miért kicserélni: a '80-as évek termékei, azóta toldozásra, kisebb javításokra volt csak lehetőség.

 

Az udvaron végeztek a napokban gyors javításokat: a nagyobb repedéseket és kátyúkat feltörték és újraburkolták. Persze az kérdéses, hogy nem kellett volna-e a tavaszi tanítási szünetben elvégezni a javítást, vagy, ha az időjárás nem engedi, akkor a nyári szünetre hagyni azt.

A Szombathelyi Köznevelési GAMESZ végeztette a munkát. Soós Kálmán igazgatóhelyettest korábban sikerült csak elérnünk. Akkor azt mondta: nem lehet minden javítást a nyári szünetre hagyni, nincs akkora kapacitásuk, hogy egyszerre szereljenek, újítsanak fel mindent. Tizenegy szombathelyi iskola tartozik a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ működtetési feladatkörébe. Az ütemezés miatt van, amikor a tanítási időben kell egy-egy munkát elvégezni.

A Váci-iskola épületének szépüléséről is vannak hírek: Takács Gábor tanár a korábban készült falfestést mutatta, annak apropóján, hogy a Váci iskola homlokzatának újabb, egyelőre üres falelemeit díszíthetik hamarosan modern freskók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!