Hírek

2016.12.23. 14:01

Milliós kormányzati támogatások az év végére – Dél-Vas megye is kedvezményezett

Helyreállítják a Szajki-tavak gátját, fedett rendezvénytér lesz Rádóckölkeden, templom újulhat meg Jánosházán és Vasváron – csak néhány a célok közül, amelyek összesen félmilliárd forintból valósulnak meg Dél-Vas megyében.

Bakos Ágnes

Előirányzat-átcsoportosításokról döntött a kormány. A forrásokból önkormányzati feladatokat, felújításokat, fejlesztéseket támogatnak, több Dél-Vas megyei település is érintett – tájékoztatott a Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányhatározat tartalmáról V. Németh Zsolt, Dél-Vas megye országgyűlési képviselője.

A térségben Körmend, Vasvár, Harasztifalu, Rádóckölked, Nagykölked, Hosszúpereszteg, Mikosszéplak, Rum és Jánosháza jut plusz forráshoz. Az itt támogatott fejlesztések, építkezések együttes értéke több mint félmilliárd forint, egészen pontosan 507 millió 700 ezer forint.

– Van három település, amely, idézőjelben, bent maradt a körmendi takarékszövetkezet csődjében, azok ennek kapcsán, de fejlesztési célokra kapnak most támogatást. Rádóckölkedről, Nagykölkedről és Harasztifaluról van szó – sorolta a térség országgyűlési képviselője. A Magyar Közlöny részletezi: Harasztifaluban a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő fűtéskorszerűsítésére költhetnek 7,5 millió forintot. Rádóckölkeden a temető fejlesztése, valamint többfunkciós fedett rendezvénytér építése valósulhat meg 12,2 millióból. Nagykölkeden kijavítják a faluház tetőszerkezetét: 10 millió forintból, az átcsoportosítás nyomán.

Fotó: Szendi Péter

– A Szajki-tavak megrongálódott gátját állíthatja helyre Hosszúpereszteg és Mikosszéplak – folytatta a támogatások sorolását V. Németh Zsolt. A két település tulajdoni hányad arányában kap támogatást a munkához: Hosszúpereszteg 7 millió, Mikosszéplak önkormányzata 3 millió forintot.

Rum is a kedvezményezettek között van Dél-Vas megyében: út- és járdafelújításra kap 5 millió forintos kormányzati támogatást a rumi önkormányzat.

Utakat Vasváron is újíthatnak: a hegyháti központnak 210 millió forint jut az átcsoportosítások nyomán. Vasváron a belterületi útfejlesztés mellett másra is jut: – A régészeti kutatás alatt álló temetői templom tető- és külső felújítására – tette hozzá a képviselő.

Templomrenoválásra máshol is költhetnek a térségben: Jánosháza kap erre a célra 43 millió forintot a kormányhatározat értelmében.

Vasvár mellett Körmend kapja a legnagyobb összegű támogatást Dél-Vas megyében – emelte ki V. Németh Zsolt. – Útfelújításra, a szociális bérlakás állomány felújítására és a sportcsarnok felújítása kap 210 millió forintot a város – mondta a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!