Hírek

2014.12.26. 19:38

Lassan fehér lepel borít mindent

Szombathely – Péntek este nyolc óra körül sokak vágya vált valóra, láthattuk az első szezonbéli hópelyheket, kis ízelítőt kapunk a fehér karácsonyból.

Bajdó Bettina

Elkezdett esni a hó, lassan fehérré válik minden. Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy a havazásból a modell nem várt nagy mennyiséget. Hozzátette viccesen: a modell az modell, az időjárás viszont egy más dolog.

Mindenki tájékozódjon indulás előtt!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét végén téliesre fordul az idő. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) télies útviszonyokra hívta fel a figyelmet.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján is olvasható a közlemény, hogy a következő napokban erős lehűlés várható, hideg, szeles idő lesz, több helyen havazással. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet vasárnap mínusz egy és hat Celsius-fok között alakul, kedden és szerdán mínusz hat és tizenegy fok között várható. Sőt a derült, havas területeken akár mínusz 15 Celsius-fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti plusz kettő és mínusz kettő Celsius-fokról szerdára mínusz kettő, hét fok közé csökken.

Az OKF azt kéri, hogy mindenki kövesse az időjárási előrejelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, valamint a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat. Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek azt is javasolják, hogy telepítsék a katasztrófavédelem alkalmazását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!