Hírek

2016.10.09. 18:27

Mindent a nagy nap érdekében! - A ProfiEsküvő Kiállításon jártunk

Szombathely - Rengeteg pár látogatott el a hétvégén az első ProfiEsküvő Kiállításra. A sportházban voltak gyűrűk, ruhák, desszertek, zenészek, fotósok. Minden, amire szükség van a nagy naphoz.

Bakos Ágnes

Elégedetten nézelődtek és foglaltak a fiatalok. Néztük a ruha- és desszerttrendet, kaptunk frizura- és sminktanácsot.

RUHA

- Rózsa, szalag, csipkepánt, merészség, csillogás, minden divat - sorolta egy szuszra Hérincs Edit a meseszép menyasszonyi ruhái között. - Tavalyhoz képest változás, hogy jön vissza a vállrész, pántrészes ruhák vannak - mutatta a kínálatot. A klasszikus fodrok, a nagy szoknya még mindig divat - talán az is marad. Tartja magát a csillogás, miközben a csipke nemcsak apró mintaként jelenik meg, hanem monumentális méretben is helye van a csodás fehér ruhákon. És nem csak fehéreken: - Az én vendégeim színben is merészek, barackos, mályvás, púderes, lilás, ekrü árnyalatok is vannak - sorolta Edit a legújabb irányzatokat. Újdonság az aszimmetrikus felsőrész - épp csak egy kis rafinéria a sima szoknyarész felett. Edit arra is felhívta a figyelmet, hogy a csípőről a derékra került a derékrész az új kollekciókban. Újdonság az éles kontraszt: mintha külön lenne a szoknya- és a felsőrésze a ruhának. Variálható menyasszonyi csodákat is mutatott Hérincs Edit: hatalmas levehető szoknyarész alól bohókás, rövid ruha alakítható. A testszínű tüll is bejött - sejtelmesen elegáns az eredmény, persze ehhez alak is kell, mondta.

Devecseri Dorina és Iszak Norbert teljes összhangban nézegetett a ruhák között: hasonló az ízlésük. Ugyanezt mondta Mészáros Szabolcs is: - Pánt nélküli ruha lesz, ő is azt szeretné - nézett párjára, Czakó Eszterre a vőlegény. Ők határozott elképzelésekkel érkeztek a ProfiEsküvő Kiállításra.

IDŐBEN KEZDENI

- Az időpont 2017. május 12. Idén áprilisban álltunk neki szervezni. Szűkös az időnk, mert nem itthon élünk. Áprilisban leszerveztük a felét, most a másik felét. A gyűrű van hátra és a ruha - összegezte a feladatokat Szabolcs. Azért azt is hozzátette, hogy az ételben még nincs egyezség: konyhafőnökként dolgozik, csak a tökéletessel elégedett. A gyűrűben is az igazit keresik, konkrét tervük van.

- Magában mintás, durván munkált gyűrűt szeretnénk - mondta Szabolcs. Ha menyasszonya, Eszter vagány frizurát készíttet a nagy napra, akkor igazán trendi lesz - tudtuk meg Oláhné Horváth Erzsébet fodrász-sminkestől.

FRIZURA

- Divat lesz a rockos, a vagányabb frizura is, de visszajön a szolidabb, loknis, fonott hajkorona - mutatta be a legújabb trendet. A vagány frizurához vállalható az erősebb, füstösebb smink. A szakértő szerint színekben is bátran gondolkodhat a menyasszony: - Kék és barna szeműeknél is nagyon jó a barackosabb, barnás árnyalat, az ezüst is mehet mindenkinek. A barna szemnél az arany egy kicsit a zölddel, szóval lehet azért variálni a színekkel. A smink még kérdéses Molnár Martina és Teket Márk nagy napjára is, bár már a szervezés finisében látogattak ki a ProfiEsküvő Kiállításra.

- Jövő júliusban lesz, már olyan dolgokat foglaltunk le, ahol korán betelik a naptár, például a helyszínt és a fotóst. Nagyon hamar megkezdtük a készülődést - mondta a fiatal pár. Most a ruhákat nézték, a gyűrűválasztás is előttük áll és a desszertek is, éppen a sütemények között találkoztunk.

DESSZERT

Gusztusos kis befőttes üvegek sorakoztak a pár előtt.

- Ez egy rigójancsi, ez egy Fekete-erdő tortaszelet, ez madártejes - mutatta a fantasztikus, trükkös pohárkrémeket Bangáné Deák Anna. Az esküvői sütitrendről azt mondta: - Minden divat, minden a pártól függ. Van, aki ragaszkodik a hagyományos süteményekhez, de vannak, akik újdonságokat keresnek. Az extrém sütemények közé tartozik az exkluzív pohárkrém. Sokan választanak esküvői helyszínnek pincét, vigadót, vagy tartanak kerti partit - ahhoz való a bohókásabb édességkínálat. Bangáné Deák Anna azt mondta, az új „őrületekhez” igyekeznek úgy igazodni, hogy maradjanak a hagyományos ízek, mint a zserbó és a nagymama mézes szelete. Szeretnek a klasszikusokból modernt kreálni. Az esküvői desszert az a kivételes eset, amikor a méret sokat számít: gondoljunk   csak   egy-egy szelet „épp csak megkóstolt” tortára.

- A lakodalomban megkívánja a gyerek, aztán nem bír a a hatalmas szelettel. Vagy a felnőttek is, megkívánják, aztán túl  nagy a torta - mondta a szakértő. Kis szeletekből, van, hogy muffin méretű tortácskákból áll össze az esküvői torta - a vendégek és az ifjú pár örömére is.

 

FINISBEN

Nem véletlenül volt gazdag a sütikínálat is a kiállításon: az már az egyik utolsó mozzanata a szervezésnek. Ahogy a párok is elmondták: jellemző, hogy másfél-két évvel korábban kezdődik az előkészület. Ez meg is látszik a helyszínek naptárjában. Az egyik esküvői álomhelyszín szervezőjétől megtudtuk: már csak 2018-ra tudtak szombati napra helyet adni. Márpedig a legtöbb pár a szombatra esküszik - illetve szombati napon esküdne. Persze nem is ez a lényeg: hanem a tökéletes nagy nap után a még tökéletesebb évek sora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!