Hírek

2014.09.15. 10:04

Mit kezdett a városvezetés a biomasszás közvélemény-kutatással?

Még mindig nem tudni, hogy a városvezetés támogatja-e a Szentkirály közelébe tervezett erőmű felépítését. Az üggyel kapcsolatban az LMP Szombathelyi Csoportja az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe.

Varga Nóra

Egy évvel ezelőtt, 2013. szeptemberében kötött szerződést az önkormányzat a REAL-PR 93. Kft.-vel, hogy a cég végezzen közvélemény kutatást Szombathelyen a Szentkirály városrész közelébe tervezett biomassza erőművel kapcsolatban. Azóta se tudni, hogy a városvezetés mit kezdett a kutatás eredményeivel, valamint, hogy szándékában áll-e az erőmű felépítésének támogatása.

Idén januárban az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője, Horváth Zoltán hozta nyilvánosságra annak a közvélemény kutatásnak az eredményét, amelyet az önkormányzat rendelt meg a biomassza erőművel kapcsolatban, ám amelynek eredményéről a városvezetés hónapon keresztül hallgatott. Azóta azonban ismét semmi hír arról, hogy a városvezetés a szombathelyiek pénzéből, 6 millió forint összegért megrendelt közvélemény kutatást hasznosította-e valamilyen módon, és ha igen, akkor miként. Azért, hogy ez kiderüljön Horváth Zoltán önkormányzati képviselő írásbeli kérdést intézett Puskás Tivadarhoz, a város polgármesteréhez. Az LMP önkormányzati képviselője, valamint Láng Zoltán, a szentkirályi körzet LMP-s képviselőjelöltje arra is kíváncsi, hogy a Fidesz–KDNP–Pro Savariás városvezetésnek szándékában áll-e a tervezett erőmű felépítésének támogatása. Hiszen ezzel ellentétes kijelentést a jobboldal sohasem tett, az ügyben közel egy éve hallgatnak.

Az LMP Szombathelyi Csoportja, valamint a vele együttműködő Negyedik Köztársaság Párt reméli, hogy nem csak a közelgő önkormányzati választásokig napolták a helyiek által elutasított beruházást, ezért arra kérjük a város polgármesterét, hogy valljon színt az ügyben!

LMP Szombathelyi Csoportja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!