Hírek

2016.07.28. 11:57

Mit szólnak a Vas megyeiek a VHS megszűnéséhez?

Az utolsó videomagnókat gyártó cég néhány napja bejelentette, végleg leáll a gyártás. A VHS negyven éven keresztül volt jelen a háztartásokban, s hiába jöttek az új technológiák, a kétezres évek közepéig a DVD sem tudta letaszítani a trónról. Vajon Vas megyében kinek fog hiányozni?

Rákos Bianka

Kósik Imre (54) Teljesen meg tudom érteni, miért állították le a gyártást. Szerintem manapság nincs is rá szükség, mindenki mást használ, létezik számtalan, a VHS-nél sokkal modernebb technika a filmnézésre. Hiányozni nem fog, de régen nekem is voltak kazettáim, aktívan vettem fel műsorokat a televízióból, és a gyerekeimnek is sok mesét szereztem meg kazettán. Emlékbe egyet sem tartok majd meg, hiszen már nincs videólejátszóm.

Szücs Rita (22) Gyerekkorom nagy kedvencei voltak a VHS kazetták. A klasszikus meséket, mint például a Vukot vagy a Baltót videón láttam először. Egy kazettát sem dobtunk ki az évek alatt, és a meséken kívül sok más kultuszfilm is lapul a polcon, bár megnézni nem tudjuk őket. A lejátszó sajnos már régóta nem működik, újat pedig sehol sem kapni. Ma, az internet korában, úgy érzem, a DVD is felesleges, de azért egy kicsit hiányozni fognak a jó öreg videókazetták.

Czizáki Béla (63) Használtam régen, most már kizárólag DVD-t vásárolok. Szerencsére a modern eszközöknél nem kell attól tartani, hogy elszakad a szalag, vagy „bekapja” a magnó, ami a VHS időszakában mindennapos baleset volt. Emlékszem, sok nehezen hozzáférhető film létezett, így elég gyakran cserélgettük a kazettákat a barátaimmal. Emlékbe is teszünk majd el, sőt az unokámnak is megmutattam, akinek fogalma sem volt, mire való. A világ gyorsan változik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!