Hírek

2015.05.27. 10:41

Mitől tüsszöghetünk ezen a héten?

Szombathely – Az elmúlt napokban a fenyő- és a pázsitfűfélék pollenjeiből mérték a legtöbbet, a csalánfélék pollenkoncentrációja is emelkedik.

Bajdó Bettina

Az Országos Közegészségügyi Központ Aerobiológiai és Pollenmonitorozási Osztályának a legfrissebb adatai szerint a következő napokban elsősorban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja érheti el a tüneteket okozó közepes szintet. Az útifű és a lórom virágpora jellemzően csak alacsony mennyiségben lesz jelen. A kevésbé jelentős allergének közül a fenyőfélék pollenkoncentrációja esetenként még elérheti a közepes szintet, a pillangósvirágúaké, a bodzáé, valamint a ciprus- és tiszafaféléké továbbra is alacsony.

A kültéri allergén gombák spóraszáma emelkedik, elérheti a közepes-magas szintet.

Szombathelyen a fenyő- és a pázsitfűfélék pollenjeiből mértek magas szintet, a tölgy virágpora közepes koncentrációban volt jelen a csapdában. Alacsony szintet detektáltak a kőris, az útifű, a lórom és a csalánfélék pollenjeiből. A kültéri allergén gombák spóraszáma nálunk is elérte a magas szintet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!