Hírek

2017.09.05. 17:45

442 millió forintból újult meg a Nádasdy Tamás iskola

SÁRVÁR Aki tanul, előbbre jut, aki szorgalmas, célba ér. Ha ez a kettő összekapcsolódik lélekben is, akkor mindenki könnyebben eléri az életcélját - hangzott el a Nádasdy Tamás Általános Iskola tanévnyitóján.

Pajor András

Átadták a 422 millió forintból teljesen felújított iskola épületét. A több éve kezdődött beruházás utolsó állomásaként 120 millió forintból az intézmény tornacsarnokát modernizálták.

A csarnok kapui előtt gyülekeztek a diákok, szülők és a tanítók is, hogy osztályonként vonulhassanak be az összes szegletében felújított csarnokban tartott évnyitóra. Mindenki kíváncsi volt, hiszen még az előző tanévben kezdődött munkálatok miatt a testnevelés órákon nélkülözniük kellett az épületrészt.

A csarnok elkészültéhez a város 20 millió forint önerőt biztosított Fotó: Pajor András

- Sok áldozatot hoztunk mi is az átalakítások idején, de megérte a türelem, hiszen egy minden igényt kielégítő, korszerű oktatási intézmény vár minket. Már a körülmények is megfelelnek a tanuláshoz - fogalmazott Lakat Attila iskolaigazgató.

A most befejező szakaszához érkezett iskolafelújítás az épület külső homlokzati-energetikai, szigeteléssel és a nyílászárók cseréjével járó felújítása után a tornacsarnok padlózatának kicserélésével folytatódott, majd a tornacsarnok vizesblokkjai és öltözői kaptak új műszaki tartalmat és szebb külsőt.Teljesen megújult a fűtésrendszer, mindenütt új burkolatot kaptak a falak. A mostani felújítás különlegessége, hogy a beruházás jelentős részét a sportcélra felajánlható társasági adóból, TAO-támogatásból finanszírozták. Ugyanis az elkészült csarnok a diákok mellett másoknak is segítség.

A város női kézilabdacsapata mellett további sportágak hódolóinak is edzés- és játékalkalmat biztosít.

A csarnok elkészültéhez a város 20 millió forint önerőt biztosított. Ezzel is jelezve, hogy Sárvárnak továbbra is fontosak a gyerekek jó körülményei, még akkor is, ha már nem az önkormányzat az iskola fenntartója. - Az iskola felújítása után Sárvár vagyona is gyarapodik, hisz az intézmény működtetését adta át az önkormányzat a járási tankerületnek - mondta Kondora István polgármester

- Komoly munka kezdődött annak érdekében, hogy Sárvár összes oktatási intézménye 21. századi körülményeket tudjon nyújtani.

Kondora István polgármester és a képviselő-testület elkötelezett abban, hogy valóban második otthonuknak érezhessék az iskolákat a gyerekek.

- A most átadott intézmény jó példája az összefogásnak. A kormányzat támogatása, az önkormányzat hozzájárulása és a helyi vállalkozók adóforintjai adódtak össze, hogy elkészülhessen a beruházás - szólt Ágh Péter országgyűlési képviselő.

A Gárdonyi Géza Általános Iskola épületenergetikai korszerűsítése lehet a következő intézményi fejlesztés Sárváron. Ennek érdekében közös pályázatot nyújthat be a sárvári és a megyei önkormányzat.

A sárvári képviselő-testület legutóbbi ülésén fogadták el a képviselők azt a konzorciumi együttműködési megállapodást, amely alapján közösen pályáznak a Településfejlesztési Operatív Programhoz az épület korszerűsítésére. Ezzel együtt készül majd egy projektterv a közbeszerzési eljárás lefolytatására és a megvalósítás szakaszában a kivitelezés műszaki ellenőrzésére is. A Nádasdy iskola fejlesztési programja most fejeződött be, de a város épületfelújításai a tervek szerint tovább folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!