Hírek

2016.08.27. 08:39

Momentán karnevál: tejesasszony, hóhér és kaszkadőr az Athén melletti sötét erdőben - mi jöhet még?

Kiállta a próbát Thália Kertje a karneváli Gayer-parkban, ahol pénteken késő este a budapesti Momentán Társulat üzemelte be Thália Kertjét, népes közönség előtt.

Ölbei Lívia

Károlyi Amy is megmondta, hogy más az éjszaka igazsága, és más a nappalé. Ami nappal gyerekeknek való Kalandvár, az éjjel izgalmas Thália Kertjévé változik át az idei Savaria Karneválon. Pénteken késő este a budapesti Momentán Társulat sikeresen beüzemelte az új helyszínt.

Legalább kétszáz (de lehet, hogy több) lelkes - és rendkívül lelkes! - közönség ment bele önként és dalolva az interaktív improvizációs játékba. Megtelt az alkalmi nézőtér, de a parkban elhintett függőágyak, padok és szalmabálák sem maradtak szabadon. Tisztára olyan ez a hely, mint a híres Athén melletti sötét erdő a Szentivánéji álomban: bemegyünk oda, átlépünk minden határt, és ki tudja, hogyan jövünk vissza. A Momentán Társulat olajozottan teszi a dolgát. A RögvEst című előadás arra az előfeltevésre épül, hogy "ők se tudják, mi lesz 5 perc múlva".

Fotó: Sebestyén Balázs

Ennél persze azért trükkösebb ez a játék: nagyon pontosan, nagyon profin, nagyon szellemesen meghatározott keretek között zajlik. Mint valami nagy és végtelen számú változattal kecsegtető kombinatorikai feladvány. Az tényleg itt és most dőlt el például, hogy a közönség soraiból kihalászott Dávid nevű fiatalembernek éppen egy tejeasszony, egy hóhér meg egy kaszkadőr közül kellett kiválasztania a Nagy Ő-t. Dávid a kaszkadőrt - játszotta Várady Zsuzsi - választotta. Aztán mehetett vissza a barátnőjéhez. Hát nem tisztára Szentivánéji álom? Párcsere, aztán pár-visszacsere.

 

Ma este a Nézőművészeti Kft. vezet be minket Thália Kertjében "A fajok eredetébe". Jön például Mucsi Zoltán és Scherer Péter. Függőágy rendel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!