Hírek

2016.12.09. 20:30

Mosolygás a köbön - Kiderült, melyik vasi gyermek a legcukibb

Szombathely - Gyermekek őszinte, szívből jövő mosolyai aranyozták be szerkesztőségünk péntek délutánját. A Gyermekmosoly pályázat győztes apróságait és szüleiket köszöntöttük.

Vadas Krisztina

Rengeteg szülő gondolta úgy idén, hogy benevezi gyermeke fotóját lapunk Gyermekmosoly pályázatára. Nyolcvan apróság fényképe érkezett a szerkesztőségbe, ők mind versenybe szálltak a Vas Népe hasábjain és az online felületeken. A mezőnyben a lányok és a fiúk aránya szinte egyenlő volt, de korban egészen a két hónapos babától a kilencéves nagyfiúig szerepeltek versenyzők. A szavazatok száma rekordokat döntögetett, az online felületen összesen 18 578 voks érkezett a nyolcvan versenyzőre. Ezt a számot növelték még a papír alapon beérkezett szavazatok.

Balról Aranyos Péter és Aranyosné Németh Rita kisfia, Kristóf, aki a második helyezést érte el. Középen Pintér Annamária és lányai: Szonja tavaly, Nóra pedig idén nyerte el a legszebb gyermekmosoly díját. Jobbról a büszke harmadik Noel és édesanyja, Novák Mónika   Fotó: Szendi Péter

Az első három helyezett, Molnár Nóra Laura, Aranyos Kristóf és Novák Noel szüleikkel pénteken délután érkeztek a Vas Népe szerkesztőségébe, hogy átvegyék arcizmokat megdolgoztató mosolygással megszerzett jutalmukat. Mikor szembesültek sikerükkel, még inkább kiült arcukra a boldogság: a mosolyt egyikük pofijáról sem lehetett letörölni. Persze a szülők sem voltak kevésbé büszkék gyermekeikre, de a győzelem az ő érdemük is: kitartóan kampányoltak a szavazatokért.

Pintér Annamária és aranymosolyú kislánya, Molnár Nóra Laura büszkén mutatták a nyereményt
Fotó: Szendi Péter

Pénteken délután gyermekzsivaj törte meg a csendet a Vas Népe szerkesztőségében. Nem véletlenül jöttek be hozzánk a gyerekek és szüleik, ekkor derült ki, kik azok a szerencsések, akik felállhattak a Gyermekmosoly pályázat képzeletbeli dobogójára.

De nem csak a gyermekeket illeti dicséret csábos, sokakat megnyerő mosolyaikért, hanem szüleiket is: ha nem folytattak volna kampányt gyermekük mellett az online felületeken és ismerősi körökben, lehet, hogy nem gyűlt volna össze ennyi voks.

A harmadik helyezést a kétéves Novák Noel szerezte meg. A bobai kisfiú kereken kilencszáz szavazatot gyűjtött cuki mosolyával. A nyeremény átvételekor kicsit morcos volt, de az csak a betegségnek volt köszönhető.

Aranyos Kristóf arcáról egy pillanatig sem hervadt le a mosoly
Fotó: Szendi Péter

- Noel olyan, mint én, végtelenül optimista - mesélte édesanyja, Novák Mónika.
- Vidám kisgyerek, mindenen tud mosolyogni. Néha elég csak annyi, hogy egymásra nézünk, és máris felfelé görbül mindkettőnk szája - tette hozzá az édesanya. Egyébként a fotót miért is ne?! alapon küldték be a pályázatra. Már az jó érzés volt, hogy a szülők, a nagyszülők, az ismerősök viszontláthatták a kisfiút a Vas Népe hasábjain. A fénykép, amivel neveztek, egy jókor elkapott pillanat. Mónika szerint ezek sokkal őszintébbek és jobbak, mint a beállított fotók.

A második helyen a 15 hónapos Aranyos Kristóf végzett, az ő mosolyát 3313-an találták a legszebbnek. Nem csoda, Kristóf a szerkesztőségben töltött idő alatt is végig mosolygott. Mikor meglátta a fényképezőgépet, szinte azonnal tudta, hogy most a legeslegjobb formáját kell mutatnia: tíz fogat villantó, széles mosolyt küldött az olvasóknak.

- Tulajdonképpen azért küldtem be Kristóf fotóját, mert szerettem volna meglepni a nagyszülőket azzal, hogy szerepel az unokájuk az újságban - mondta édesanyja, Aranyosné Németh Rita.

Novák Mónika kisfia, Novák Noel már kétévesen is igazi szívtipró
Fotó: Szendi Péter

- Nem is tudtak róla mindaddig, amíg meg nem jelent a fotó, az külön öröm volt, hogy a legelső három között - tette hozzá. A fotó, amellyel neveztek, egy vidám, nyári pillanatot örökít meg. Szavazatokat leginkább online szereztek: a közösségi médiában mozgósították az ismerősöket. Persze a kellemes meglepetés után a nagyszülők is besegítettek a gyűjtésbe.

A képzeletbeli dobogó legfelső fokára ismerős arc állhatott. A Molnár család legifjabb tagjai visszatérő vendégek szerkesztőségünkben. Idén a legkisebb gyermek, Nóra Laura nyert. A három-éves kislány folytatta a családi hagyományt. Az előző években három testvére mind elnyerte a legszebb gyermekmosolynak járó díjat. Nóra Laura fotójára egyébként rekordszámú szavazat érkezett: összesen 4586-an gondolták úgy, hogy ő a legcukibb. A büszke édesanya, Pintér Annamária nagyon boldog, hogy minden gyermeke elnyerhette ezt a díjat.

- Nóráról volt a legnehezebb kiválasztani a pályázati fotót, nem egy mosolygós típus. A harmadik születésnapja alkalmából készítettem róla egy fotósorozatot, annak egyik darabja volt ez a kép - mesélte az édesanya. A szavazatokat ők is főleg online gyűjtötték, mindennap buzdították az ismerősöket a voksolásra.

A gyermekek díjait a szombathelyi Luxfoto ajánlotta fel, az első helyezett 30 ezer, a második 20 ezer, a harmadik pedig 10 ezer forintos fotózási utalványt kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!