Hírek

2016.09.30. 18:58

Most a jövőnkről döntünk

Sárvár - A népszavazáson való részvételre biztatott sajtótájékoztatóján Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Cseszkó Tamás

Közös otthonunk, Vas megye védelmében mindnyájunknak ott kell lennünk a vasárnapi népszavazáson - mondta el sajtótájékoztatóján Ágh Péter országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta, a mostani referendum valóban nemzeti ügy, pártokon felül áll, ezt bizonyítja többek között, hogy Fehér László, Celldömölk polgármestere, aki egyébként az MSZP Vas megyei elnökhelyettese is, a részvételre buzdítja a polgárokat. A képviselő arról is beszélt, hogy felelős szülőként, nagyszülőként fontos, hogy tegyünk azért, hogy a jövő nemzedéke is biztonságban élhessen.

Fotó: Cseszkó Tamás


Meg kell őriznünk értékeinket, ezért szükséges, hogy hallassuk a hangunkat vasárnap.

Ágh Péter a vasárnapi népszavazás kapcsán hangsúlyozta, a mostani népszavazáson az emberek kinyilváníthatják, hogy nem akarnak idegenekkel élni. - Magyarország az otthonunk, meg kell védenünk. Hazaszerető emberekként nem szolgáltathatjuk ki országunkat a bizonytalanságnak - húzta alá a képviselő, hozzátéve, hogy az elmúlt napokban rengeteg támogatást kaptak a Vas megyei lakosságtól. - Fontos azonban, hogy mindenki ott legyen vasárnap, hiszen politikai ellenfeleink egy része a népszavazás bojkottjára szólított fel. Itt szeretném hangsúlyozni, hogy az Európai Bizottság nem vonta vissza a kvótacsomagját, sőt a múlt héten megerősítette azt. Aki tehát azt mondja, hogy nincs jogi következménye a vasárnapi referendumnak, nem mond igazat. A nyugati országokban ráadásul már láthatjuk, milyen az, mikor az emberek megkérdezése nélkül döntenek idegenek befogadásáról. Elég csak elmennünk a szomszédos Ausztriába, megdöbbentő híreket hallhatunk, a szülők aggódva engedik el gyermekeiket otthonról. Büszke vagyok arra, hogy Magyarország eddig képes volt kezelni a menekültkérdés kihívásait, és a jövőben is azon kell dolgoznunk, hogy hazánk biztonságos ország legyen - mondta Ágh Péter, majd megismételte kérését: közös eredményeink védelme érdekében szavazzunk nemmel a vasárnapi népszavazáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!