Hírek

2015.07.31. 09:04

Most meg ezért prüszkölnek az allergiások

A kültéri allergén gombák spóraszáma elérheti a magas szintet, a parlagfű pollenszórása azonban egyelőre nem produkálhat tüneteket.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet előrejelzése szerint az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenje várhatóan továbbra is alacsony-közepes koncentrációban lesz jelen a levegőben. A pázsitfüvek és az útifű virágpormennyisége jellemzően alacsony marad, bár helyenként azonban elérhetik a közepes szintet. A parlagfű pollenje egyelőre minimális koncentrációban van jelen a levegőben, a hétvégén azonban – elsősorban az Alföldön – már elérheti a tüneteket okozó szintet. Alacsony mennyiségben országszerte jelen van a libatopfélék virágpora, emellett helyenként előfordulhat egy-egy szem a lórom pollenjéből is. A kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék és a pillangósvirágúak pollenkoncentrációja jellemzően alacsony. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas szintet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!