Hírek

2017.05.03. 18:45

Műfüves focipályára pályáznak Csepregen

Csepreg - Egy pályázatnak köszönhetően műfüves pálya épülhet az óvodában, a képviselők egyhangúlag döntöttek arról, hogy részt vesznek a programban.

Cseszkó Tamás

A márciusi testületi ülésen Hárominé Orbán Erika alpolgármester elmondta: ha sikeres lesz a pályázat, akkor az óvodában műfüves pálya épülhet. A multifunkcionális pályán több sportágat is kipróbálhatnak majd a gyerekek. - A Buzánszky Jenő által alapított Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány szeretné, ha az országhatáron innen és túl a lehető legtöbb óvodában elindulna az Ovi-Sport Program - tette hozzá az alpolgármester.

A csepregi óvodában és bölcsődében kiemelt figyelmet fordítanak a mozgás megszerettetésére Fotó: Csepregi önkormányzat

A cél, hogy egyrészt az óvodások speciális oktatási prog-ramját az óvónők egy képzés során elsajátítsák, másrészt az ehhez szükséges infrastrukturális beruházásoknak köszönhetően speciális sportpályák létesüljenek az ország óvo-dáiban.
A 6x12 méteres pálya a futballon kívül kézilabdázásra, kosárlabdázásra, röplabdázásra és teniszezésre, lábteniszre, tollaslabdázásra, eséstan oktatására, valamint ügyességi játékok gyakorlására is alkalmas lesz. A pályázatot támogatják a Közép-Répcementi Intézményfenntartó Társulás tagjai: Tormásliget, Tömörd és Lócs önkormányzata is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!