Hírek

2017.05.06. 18:38

Muskátli, Kökörcsin és a tűzoltók – Szent Flóriánt ünnepelték Pinkamindszenten

Pinkamindszent – Evés, ivás, tánc, jókedv – ilyen volt a III. Szent Flórián Fesztivál és Búcsú. Nem mellékesen tiszta lett a színpad és a dolgoztak a tűzoltók is.

Bakos Ágnes

– Ez már a harmadik búcsú, amit az önkormányzat rendez a tűzoltó egyesülettel, a szombati ünnepséget vasárnap imádság követi. A templomban az elhunytakért és a közösségért imádkozhatunk – mondta köszöntőjében Csiszár István, Pinkamindszent polgármestere. A közösségre nem lehet panasz: a programsor első órájára már odaért a falu lakónak tíz százaléka – így számolt a polgármester. Azt mondta: nem akarnak nagy csinnadrattát, inkább a minőségi szórakoztatást tartják szem előtt, az értékközvetítést. Csiszár István szerint, fontos, hogy megmutatkozzon a pinkamindszenti közösség összetartó ereje, az emberek ismerjék meg egymást és ez a kapcsolat hasson ki a hétköznapokra is.

Az összetartásra tényleg nem lehet panasz: ovisok, anyukák és Perjési László (aki az egyik bogrács mellől ugrott el) együtt takarított a színpadon. Nem tévedés: Muskátli és Kökörcsin, vagyis B. Szolnok Ágnes és Jurina Beáta interaktív játéka mozgatott meg minden korosztályt, és a zenés-nevetős előadás része volt a színpadtakarítás.

Szent Flórián neve kötelez: a Pinkamindszenti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai (kérésre többször is) megmutatták, hogyan oltanának egy esetleges tüzet. Lángok nem voltak, így csak a májusi meleget hűsítette Belső László, Belső Arnold, Sólyom Zsolt és Gráczer Gábor.

Íjászok és táncosok bemutatójával folytatódott a fesztivál és búcsú, aztán táncház és bál is következett, meg persze hódoltak a gasztronómiának is a pinkamindszentiek. Három bográcsban főttek a húsos finomságok, miközben a kultúrházban tálcánként gyűltek a házi készítési sütemények – számolt be Rajner Ágota, a pinkamindszenti IKSZT vezetője, szervező.

Az biztos, hogy sem éhes, sem szomjas nem maradt senki és unalmas percek sem adódtak a III. Szent Flórián Fesztivál és Búcsú délutánján Pinkamindszenten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!