Hírek

2015.07.01. 18:34

Műsorral, díjátadással ünnepelték a felújított játszóteret Joskar-Olán

Szombathely - A város távolabb fekvő lakótelepeiről is járnak a Joskar-Olára családok, mert úgy vélik: itt biztonságban tölthetik el az időt a kicsik. A homokozó, a mászókák és csúszdák mellett korszerű vizesblokk is működik a zárt játszótéren.

Kovács Ágnes

Zajos gyereksereggel érkeztünk a parkolóhoz. Kiderült, a Napsugár óvoda ünnepi műsorral készült. A kicsiket kísérő szülőktől megtudtam, sokan töltik itt a vakáció meleg napjait is, hiszen az árnyas fák alatt biztonságos környezetben tölthetik az időt a családok. A játékok, a homokozó, a mászókák és a csúszda európai színvonalú, külön öröm, hogy nemsokára egy új, forgó játék is kerül a park közepére. Az ünneplőket a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Csetényi Izabella köszöntötte, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a környékbéli összefogás nélkül ez a létesítmény nem újulhatott volna meg. Köszöntőjében hangsúlyozta: a jövőben is ügyelni kell a tér tisztaságának megőrzésére, ennek felelőssége a felnőtteket terheli, akiknek figyelmeztetni kell a kulturált viselkedésre gyermekeiket.

Horváth Viktória gyermekeivel, Süle Szófiával és Noellel. Ők is örülnek a 2 millió forintból felújított játszótérnek.

Kelemen Krisztián városi képviselő elmondta: a 2001-ben megépített játszótér Pavelkovits László nevéhez fűződik. Az elmúlt évtizedben a játékok, mászókák állapota folyamatosan romlott, így eljött az idő a felújításra. A képviselő hangsúlyozta: egy felelős politikust nem szavai, sokkal inkább a tettei jellemeznek. Megkereste hát a forrást arra, hogy megszépüljön a létesítmény. Saját keretéből 500 ezer forintot adott a felújításra, és további felajánlások voltak szükségesek a terület rendbetételéhez. Dr. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselő szintén 500 ezer forinttal támogatta a munkálatokat, de a civilek is jelentős összeget adtak a felújításra. Kelemen Krisztián a parkban elhelyezett tábláról idézte: Ezt a játszóteret a jelen építette a jövőnek. Vigyázzunk rá, hogy a jövőben is jelen legyen. A társadalmi összefogás erejéről elmondta: külön öröm látni, hogy mások mellett a Barátság út 1. és 15. számú társasházak lakói nagy energiával segítették a munkát. Szóvá tette, hogy az itt lakókkal együtt lapátolták a kavicsot, így mindnyájan azt érezhetik, sajátjukká vált a létesítmény.

Rába Rebeka, aki nem csak szépen rajzol, de a szalagátvágásnál is ügyesen segédkezett az ünnepségen. Fotó: Szendi Péter

A tervezőnek és a kivitelezőnek is köszönetet mondtak, majd felsorolták azokat a helyi vállalkozókat, akik támogatták a játszótér megújulásának folyamatát. Köszönő szavak hangzottak el Kulcsár Sándor és Mihalcsics György, Horváth Dalma és Mosonyi Gáborné nevének említésével. A meghívottak között volt Szuhai Viktor önkormányzati képviselő is. A rendezvény moderátora szerepét az alapítvány kuratóriumának tagja, Pálfalvi Róbert vállalta, aki elmondta az ünneplőknek azt is, nemsokára megérkezik a nagyon várt játék, pontos nevén: karusszeles forgóhinta, amely 150 ezer forintba kerül. Az alapítvány kuratóriuma korábban rajzpályázatot hirdetett, így a szalagátvágás előtt a verseny legjobbjait is díjazták. Vörös Ferenc művész-tanár zsűrizte az alkotásokat, amelyek egytől egyig hintát, homokozót és csúszdázó, vidám gyerekeket ábrázoltak. A versenyen harmadik helyezett lett Libritz Kata, második Angyal Mira és első Rába Rebeka, aki segített a felnőtteknek a szalag átvágásában. A gyerekek ajándékként fagylaltbónt kaptak, amelyet a közeli fagyizóban lehetett beváltani.

A ünnepélyes aktust követően a kicsik birtokba vehették a homokozót és a mászókákat. A szórakozás közben a jelenlévők meghallgathatták a Napsugár Óvoda ünnepi műsorát, amelyet az ovisok erre az alkalomra tanultak meg. A dalokat és körjátékokat jó hangulatban hallgatták kicsik és nagyok egyaránt. A jelenlévők között többen voltak, akik aktívan részt vettek a munkában. Ők arról beszéltek, milyen nagy szükség van a közös összefogásra.

Horváth Viktória kétgyermekes édesanya azt mondta: nagyszerű dolog, hogy a kerítéssel védett helyről nem tudnak az autók közé szaladni a gyerekek. Az ovis Süle Szófia és Noel rendszeresen játszik a többiekkel hosszú órákon át a homokozóban. Ezen a délutánon lila és rózsaszín lufikkal kedveskedtek nekik a szervezők, de a kannák, labdák és kislapátok is azonnal gazdára leltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!