Hírek

2017.04.26. 10:50

Mutatjuk, a Vas Megyei Turizmus Szövetség új vezetőit

A Vas Megyei Turizmus Szövetség legutóbbi ülésén új vezetést választott. Az elnök dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke lett. Az elnök munkáját alelnökként Szendi Kata, a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. projektmenedzsere és Kevy Albert, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetője segíti. Az új elnököt a terveikről kérdeztük.

- Az új elnökség elsődleges célja, hogy az elmúlt időszakban tapasztalat passzivitás után új lendületet vegyen a szövetség munkája - fogalmazta meg dr. Kondora Bálint. - Újra  összehívjuk, és rendszeressé kívánjuk tenni a megyei turisztikai egyeztető fórumot. Ebbe a már meglévő tagság mellett turisztikai szektoronként várjuk majd az adott területen működő további szervezeteket és cégeket. Kiemelt célunk a megyei turizmusban érdekelt szervezetek véleményének fokozottabb figyelembe vétele mellett a megye turizmusa fejlődésének elősegítése.

Balról jobbra: Kevy Albert, Szendi Kata, dr. Kondora Bálint

– A megyei szövetség hogyan illeszkedik a hazai turizmus megváltozott rendszerébe?

- Alapvető feladatnak tekintjük azt is, hogy az új rendszerben a megyében meghatározó szerepünk  legyen. Ennek  jegyében fontos a Magyar Turisztikai Ügynökséggel való jó kapcsolat kialakítása, valamint tagságunk segítése abban, hogy az új szervezetrendszerben ők is gyorsan megtalálják a helyüket.

A szövetségünk közvetítő szerepet kíván betölteni  az országos irányítás és a turizmus megyei szereplői között: továbbítjuk a szakpolitikai üzeneteket, és  megfogalmazzuk tagságunk igényeit. Az új elnökség célja  még a szervezetfejlesztés, új, a megye turizmusában érdekelt tagok bevonása a szövetség munkájába. Dolgozunk egy megyei turisztikai brand kialakításán, amelyhez a napokban nyertük el a pályázati támogatás.

Az ezzel kapcsolatos munka hamarosan megkezdődik. Ennek fő vezérfonala a megyébe érkező vendégek számának és tartózkodási idejének növelése lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!