Hírek

2017.01.14. 10:58

Mutatjuk a vasi tél legszebb oldalát – A Kőszegi-hegységből

Kőszeg – Mint egy mesevilág, olyan lett a Kőszegi-hegység a pénteki havazás nyomán. Az utakon kevésbé szép a hó: letaposott havas, hókásás szakaszok is nehezítik az autósok dolgát.

Bakos Ágnes

A Kőszegi-hegységben 15 centiméteresre hízott a hótakaró – jól látszik Ráduly László felvételein. Szombathelyen kevésbé szép „nyomot” hagyott az időjárás: mindössze kettő centiméteres a hó, a felszíne fagyott, hókásás – jelentette szombat délelőtt Pétervári Tibor, az OMSZ észlelője.

Fotó: Ráduly László

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság, a vasi rendőrség és a közútkezelő is arra figyelmeztet, hogy Vas megyében a havazásban érintett területeken, vagyis elsősorban a megye déli részén, a fő- és a mellékutak burkolata havas, letaposott havas, hókásás, illetve latyakos.

Fotó: Ráduly László

A közútkezelő munkatársai folyamatosan dolgoznak:18 saját és 29 bérgéppel tisztítják az utakat.

Fotó: Ráduly László

Ami a folytatást illeti:

A hullámzó frontrendszer elhagyja térségünket, nyugat felől anticiklon nyúlik be a Kárpát-medence fölé.

Fotó: Ráduly László

Ugyanakkor egy magassági hidegteknő is érkezik, emiatt reggelig szórványosan lehet hó, vasárnap Vas megyében nem, csak északkelet kisebb havazás, hózápor előfordulhat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!