Hírek

2017.01.24. 18:42

Nádat vágtak, és lékeket a tóba

Sárvár - Télvíz idején sem pihennek a sárvári horgászok. Vágják a partszéli nádat, és lékeket a tó harminc centisre hízott jegébe, hogy levegőhöz jussanak a halak.

Pajor András

A befagyott víz lehetővé tette a nádvágást mindenütt a sárvári Csónakázótó partja mentén. Most már csak a rendrakás és a gereblyézés van hátra - meséli az elvégzett tennivalókat Tóth Lajos, a sárvári Kinizsi Horgász-egyesület elnöke. A levágott nád, ha újra kihajt, még zöldebb lesz - szólt a magyarázat a tó másik felén az elégetett növényi maradékok füstoszlopát figyelő korcsolyázóknak. A háromszáz fős tagságból a hétvégéken rendezett közösségi munkákban sokan részt vesznek, hisz ezzel az éves tagdíj egy része megváltható. Az egyesület kezeli a város horgásztavait, így nekik kell gondoskodniuk a környezet karbantartásáról és a haltelepítésről. A tavon a maguk urai, a halászati törvény változásait betartva pontosan vezetik a horgásznaplót. Az idei telepítéseket előre megrendelték, ezzel is biztosítva a jó szezont.

Munka közben a horgászok egy huszonhat kilós amurról beszélgettek, amit jó tíz éve egyszer kifogott valaki, de visszaengedték. Hol lehet az most a tóban? A kivágott jégtömbre pillantva, biztos, hogy tavaszig nem derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!