Hírek

2016.09.25. 20:45

Nagy fölénnyel nyert a CSÖCE jelöltje Celldömölkön

Celldömölk - A celldömölki időközi önkormányzati választáson a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület képviselőjelöltje, Kovácsné Söptei Valéria nagy fölénnyel nyert a 7. számú egyéni választókerületben a függetlenként és Fidesz-támogatással induló Somogyi Dezsőnével szemben.

Ölbei Lívia

Az időközi választáson vasárnap reggel 6 órától 19 óráig a névjegyzékben szereplő 1243 választópolgárnak volt lehetősége élni szavazati jogával a 7. számú választókerület 7-es, illetve 9-es szavazókörében: Alsóságon és Izsákfán. Az alsósági illetékességű 961 választópolgárból 509-en járultak az urnához, Izsákfán a 282-ből 183-an szavaztak. Az összesen 693 leadott, 687 érvényes szavazatból 448-at szerzett meg a városi önkormányzatban eddig is a többséget adó Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület jelöltje, Kovácsné Söptei Valéria.

Kovácsné Söptei Valéria a CsÖCE színeiben nyert: Köszönöm a bizalmat, számíthatnak rám

A győzelmet jelentő 448 szavazatból 320 az alsóságiaktól, 128 az izsákfai szavazóktól érkezett. Somogyi Dezsőné összesen 239 szavazatot kapott, 187-et az alsóságiaktól, 52-t az izsákfai szavazókörben. Kovácsné Söptei Valéria - aki tősgyökeres alsóságiként körzeti ápolónőként dolgozik a településen - mindenekelőtt a választóknak köszöni meg a bizalmat: Nagyon örülök, hogy megbíznak bennem. Semmit nem ígértem, csak azt, hogy képviselőként ugyanúgy számíthatnak rám, mint a munkámban. Fehér László polgármester - a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület elnöke - hangsúlyozza: felfokozott kampányon van túl a városrész, a választási eredmények pedig erős pozitív visszajelzésként szolgálnak abban, hogy a város jó úton halad: Megháláljuk a bizalmat. A polgármestert külön örömmel tölti el, hogy a szavazásra jogosult választópolgároknak több mint 53 százaléka élt is jogával: Ez időközi választáson jó arány. Izsákfán ennél magasabb volt a részvételi arány: most többen mentek el szavazni, mint két éve az önkormányzati választásokon, amikor - ahogy Fehér László emlékeztet rá - kiélezett küzdelemben nyert a CSÖCE jelöltje. Erdélyi Antal azonban időközben váratlanul elhunyt, ezért volt szükség az időközi választás kiírására.

Az izsákfai szavazókörben Balatonné Rigler Terézia készülődik, a háttérben Baracskai József bizottsági elnök: nagy tapasztalata van ebben a munkában Fotó: Gyuricza Imre

A nap folyamán mindkét szavazóhelyiségben - az alsósági általános iskolában és az izsákfai klubban is - megfordultunk. Az alsósági iskolában délelőtt 11 óra, azaz a szomszédos katolikus templom vasárnapi miséje után élénkült meg érzékelhetően a forgalom. Már akkor látszott, hogy a szavazókedv hozzávetőlegesen a korábbi alkalmakhoz hasonlóan alakul.

Reméljük, úgy lesz, ahogy gondoljuk , köszönt el a szavazás után egy alsósági család, ennél többet nem árultak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!