Hírek

2015.01.18. 16:15

Nagyon sok kamion halad a 86-os főúton

Répcelak - A tervek szerint 2016 novemberére megépül a Répcelakot elkerülő út. A városlakók többsége örül ennek.

Némethy Mária

Fotós kollégámnak nem kellett sokáig várnia Répcelak központjában a 86-os főút mentén: egymás után érkeznek a kamionok, kettő, három, sőt négyes csoportokban dübörögtek el mellettünk.

– Egy felmérés szerint az M1-es után a 86-os főúton közlekedik a legtöbb kamion Magyarországon – halljuk Szabó József polgármestertől, aki rögtön hozzáteszi: – Ez a rendkívül forgalmas út halad át Répcelak központi részén, de már nem sokáig. A tervek szerint 2016 novemberére megépül a Répcelakot elkerülő út.

Már nem sokáig halad át a városon a rengeteg teherautó. Fotó: Unger Tamás

Pécs, Csorna, Bocskaikert, Répcelak – a Magyar Közút Kht.-tól kapott forgalomszámlálási adatok alapján ez a négy település pályázhat Magyarország legforgalmasabb települése címre. Az állami közútkezelő társaság 46 olyan magyar település forgalomszámlálási adatait közölte, amelyen egy-, vagy kétszámjegyű főút megy át. Ha csak az egy főre jutó teherautóforgalmat nézzük, akkor Répcelak végzett az élen: fejenként naponta majdnem egy teherautóval (0,95).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!