Hírek

2014.01.28. 15:45

Nagyrendezvény mintája az Orsolya vásár

Kőszeg - A Tata melletti Agostyánban tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Natúrpark Szövetség.

Némethy Mária

A közgyűlésen elfogadták a szövetség új alapszabályát. Eszerint a szövetség a jövőben már csak a minisztérium által adományozott natúrpark címmel rendelkező szervezeteket vesz fel rendes tagjai közé. A natúrpark címmel nem rendelkező tagok 2014. végéig szerezhetik meg a natúrpark címet, de ha ez nem sikerülne, pártoló tagként továbbra is részt vehetnek a szövetség munkájában. Ugyancsak jóváhagyta a közgyűlés azt a dokumentumot, amely a magyarországi natúrparkok szakmai koncepciója címmel a natúrpark cím minisztériumi adományozásának és a címmel rendelkező natúrparkok felülvizsgálatának folyamatát szabályozza. A koncepció rögzíti, hogy a szövetség együttműködik a minisztériummal a címadományozás során. A koncepció végleges elfogadása a minisztériumi egyeztetések lezárásával várható.

Az Írottkő Natúrpark Orsolya-napi vására országos minta lett

A leköszönő elnökség az elmúlt két év munkájával kapcsolatos beszámolója kiemeli, hogy a három fókuszterületen – láthatóság, aktivitás, partnerség – sikeres időszakot zárt a szövetség. Rendezvényei, műhelyei nagy számúak és aktívak. Október végén, a kőszegi Írottkő Natúrpark nagy sikerű Natúrpark Ízei – Orsolya-napi vásárának tapasztalataira építve hoz létre országosan több helyszínnel egyszerre megvalósuló, helyi termékekre alapozó nagyrendezvényt.

A közgyűlés végül tisztújítás keretében megválasztotta régi-új elnökségét. Elnökként újraválasztották Básthy Bélát, Kőszeg alpolgármesterét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!