Hírek

2016.12.14. 17:06

Nagyszabású ingyenkoncerttel zárják a Szent Márton-emlékévet

Konferenciák, ősbemutatók, zenei rendezvények, sportesemények - közel 300 programeleme volt a végéhez közeledő Szent Márton-emlékévnek, amely vasárnap nagyszabású adventi koncerttel zárul a székesegyházban.

Szombathelyi Médiaközpont

A szervezők sajtótájékoztatón számoltak be a Csík zenekar közreműködésével megvalósuló eseményről.

Fotó: Benkő Sándor

Szent Márton születésének 1700. évfordulóját ünnepelte ország-világ ebben az évben. Szombathely különös gonddal ápolta híres szülöttének emlékét, 297 programot szerveztek a jubileum alkalmából. Dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta: kettős célt fogalmaztak meg a január 8-i nyitányon. Az egyik az volt, hogy az emberek tudatában összekapcsolódjon Szombathely és Szent Márton, a másik pedig, hogy a Szent Márton által képviselt lelkiséget, szellemiséget átadják és továbbvigyék.

Fotó: Benkő Sándor

A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik a programok lebonyolításában közreműködtek, valamint a kormánynak, amely 800 millió forinttal támogatta a Szent Márton-év rendezvényeit, és további ötmilliárddal a Szent Márton-terv városrehabilitációs fejlesztéseinek első ütemét. A jubileumi esztendő zárásaként A fény felé címmel adventi koncertet szerveznek a székesegyházban vasárnap este fél 8-tól.

Fotó: Benkő Sándor

- Azt gondoltuk, hogy ebben az időszakban, amikor tele vagyunk várakozással, a karácsony felé fordulunk, erről szóljon a műsor. Az öröm ünnepléséről, és ebben Szent Márton említése is ugyanolyan fontos és ünnepélyes dolog - mondta el Szommer Ildikó, a Szent Márton Programiroda vezetője.

Fotó: Benkő Sándor

Az eseményen dr. Puskás Tivadar értékeli az emlékévet, majd Csík János és a zenekarának két tagja Őze Áron színművésszel, valamint Szokolai "Dongó" Balázs zenésszel közösen ad egyórás koncertet. Mind a 840 regisztrációs jegy elkelt, de a pótszékekre még 60 főt tudnak fogadni. Jelentkezni a Tourinform Irodában lehet. A koncert után meglepetés közösségi összejövetelre várják a megjelenteket a nagytemplom előtti téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!