Hírek

2014.10.31. 16:56

Nagyüzem a 86-oson

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában a 86-os főút fejlesztése során nemcsak Szombathelytől északra, hanem Szombathelytől délre is jelentős beruházások folynak.

Peltzer Géza

Felújítják a körmendi Rába-hidat, a Csörnöc-patak hídját, a 8-as főút 86-os főút keresztezésben lévő körforgalmat. Ezenfelül a teljes szakaszon 11,5 tonnás burkolatmegerősítést végeznek.  A közel 10 kilométer hosszan végzett beruházás magában foglalja a körmendi Rába-híd, valamint a Szemcse-Megyefői árok híd felújítását is. A megerősítés után a maximális sebesség: 90 km/h lesz. Folyik az aszfaltozás, a kopóréteg lefektetését a napokban kezdte meg a vállalkozó. A hídépítés szintén folyamatban van, ahogy a padkázás és a padkaszélesítés is. Végzik a burkolt csapadékrendszer kialakítását. Idén elkészül a főpálya, így megszűnik a félpályás forgalomterelés az év végéig. Jövő év elején végzik koronaélen kívül a tereprendezést, árokburkolásokat. A 9,2 kilométer hosszú felújítást nettó 3,2 milliárd forint értékben végzik. Teljesen új nyomvonalon megépül a Nádasdot, Hegyhátsált és Katafát elkerülő főút, amely a települések átmenő forgalmát teljesen megszünteti.

A 86-oson Hegyfalu és Csorna között megkezdődtek a földmunkák, készül a külön szintű csomópontok töltésépítése. A régészeti feltárás a területen folyik, a műtárgyépítést ezen a szakaszon is a tél folyamán végezni fogják.  A leendő M85-M86-os gyorsforgalmi úton 2016 nyarán már Győrtől-Szombathelyig  2x2 sávon, 110 km/h sebességgel közlekedni - tudtuk meg Loppert Dánieltől, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!