Hírek

2015.08.25. 08:50

Naperőmű park lesz Szentgotthárdon?

Szentgotthárd – Az önkormányzat képviselő-testülete soron következő ülését szerdán tartja. Terítékre kerül a sportkoncepció, egy naperőmű park létrehozása, és a közvilágítás is.

Bajdó Bettina

Az ülést Huszár Gábor polgármester nyitja meg egy beszámolóval a két ülés között történt fontosabb eseményekről, majd tájékoztatja a képviselőket az önkormányzat 2015. évi költségvetésének első félévi teljesítéséről. Felülvizsgálják a sportkoncepciót, beszámolnak a városi sport- és ifjúsági referens munkájáról, a sportszervezetekben folyó tevékenységről, a városban működő sportszervezetek tájékoztatói alapján. A Helyi Esélyegyenlőségi Programot is felülvizsgálják, valamint átfogó képet kapnak a személyes gondoskodást nyújtó intézmények munkájáról, feladatairól.

Szóba kerül a Szentgotthárd és Térsége Arany János 1-4. évfolyamos Általános Iskolájában az osztályterem felújítása, a Szentgotthárdi Kézilabda Klub kérelme. A Pannon Kapu Kulturális Egyesület vasútmodell kiállítást szeretne szervezni, a műfüves labdarúgópályához is többletköltségekre lenne szükség. Beszélnek még a helyi kollégiumokról, közterület elnevezésről, a barokk kertben lévő lépcső újjáépítéséről, az önkormányzati vízi közművek gördülő fejlesztési tervéről, továbbá egy naperőmű park létrehozásáról. Korszerűsödhet a város közvilágítása és módosíthatják a fizetőparkolókról, illetve a helyi környezetvédelem szabályairól szóló rendeletet. Terítékre kerül a Szentgotthárd Városi Televízió ügye és a Gotthard-Therm Kft. által kibocsátott kötvény forintosításával kapcsolatos tájékoztató is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!