Hírek

2017.08.22. 19:30

Napsütéses ünnepük volt a sömjénieknek

SÁRVÁR-RÁBASÖMJÉN Sport- és kézművesprogramokkal, műsorokkal invitálta falunapi rendezvényre a helybelieket a Rábasömjénért Egyesület.

Pajor András

A művelődési központban és a rendezvénysátorban tartották a településrész napját.Rábasömjén Sárvár része, de a hagyomány úgy tartja, hogy a falunapot illik falunapnak nevezni. A szervezők összefogását az időjárás is támogatta, hiszen az idei nyár "vihar vagy hőség" választékából a ragyogó napsütés volt soron. Pedig a szervezők még rendezvénysátort is állítottak a biztonság kedvéért.Az udvaron népi játékok és íjászkodás várta a gyereket és az őket elkísérő szülőket. Az udvar másik felén az üstökben puhult a hús, amely később a résztvevők étvágyát csillapította. Aki kifogyott a szórakozásból, az sétakocsikázhatott egyet, végig Sömjénen.

A tombolán mindenkinek jutott egy helyben készült lufifigura. Balról Varga Károly, a városrész képviselője Fotó: Pajor András

A napot a gyerekek a játék mellett arcfestéssel és a kézműves-foglalkozásokon készült tárgyakkal is emlékezetessé tehették. A falunapon a szerencsével kacérkodhattak azok, akik tombolajegyet váltottak, hiszen számos felajánlott ajándék vett részt a sorsoláson.A lelkes szervezőmunka idén is több hónapot vett igénybe - mondta el Rábasömjén önkormányzati képviselője, Varga Károly. Sok felajánlás és segítség érkezett  ezúttal  is  a falunap sikeres megtartásához. Ismét bebizonyítva,  hogy  az önállóságot  őrizve  is lehet Sárvár  szerves  része Rábasömjén -  ha  a polgárok és a város vezetése összefognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!