Hírek

2017.01.09. 18:40

Naptár készül: hét hónap a szombathelyi vácisoké lett

Szombathely - Gyerekrajzokból készít naptárt egy országos pedagógiai egyesület. Internetes szavazáson dőlt el, mely munkák jelöljék a 2017-es hónapokat. Elsöprő a vácis siker.

Bakos Ágnes

- Nem hirdettek vácis nyertest, csak utána jelezték, hogy jön a szavazási szakasz - emlékezett a „projektre” Vörös Lívia, a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola rajztanára. Mozgósították a kollégákat, szülőket - mindenki szavazott. Nagyon szimpatikus lebonyolításban lehetett voksolni: kettő vagy három kedvencet kellett megjelölni, egyszerre egy szavazat nem volt érvényes. Lelkesen szavaztak a szülők saját gyerekük munkája mellett az osztálytársakéra is.

Fotó: Váci iskola

A 12 legtöbb szavazatot kapott alkotás között hét vácis diáké. Azt még nem tudni, melyik hónapokhoz kerülnek majd a munkáik. Laura tengeri játékot ábrázolt, Borbála élénk színű virágokat, tájat festett, Georgina táncot, örömöt - ezeket a munkákat a nyári hónapokhoz képzeltük. Norina az édesanyját és magát ábrázolta, a szeretetről szóló munkáját egy őszi hónaphoz tenné. Boglárka őszi kirándulása is a lombhullató évszakhoz való, és a naptár egyetlen fiú alkotójáé, Bálinté is, aki egy álmos rajzórát örökített meg. Liliána jövőbeli élményparkja igazi tavaszi világ. Vörös Lívia tanárnő azt mondta, megható volt az összefogás, a sok-sok szavazat.

Az online összefogás azt is megmutatta, hogy figyelnek a szülők, a többi tanár is az alkotó vácis gyerekek munkájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!