Hírek

2017.05.28. 12:58

Négy napig tart majd a pünkösd Őriszentpéteren

ŐRISZENTPÉTER Az őriszentpéteri Malom Látogatóközpont lesz a fő helyszíne a Virágzás Napjainak a hétvégén, de átszövik az egész várost a programok.

Bakos Ágnes

Június másodikán kezdődik a pünkösdi fesztiválünnep, a Virágzás Napjai az Őrségben. Az idei a 24. és ugyanolyan mozgalmas és változatos, mint az előző évek pünkösdi programjai. Az alcím idén is: „Emberi találkozó a művészetek fényénél". A nyitóelőadáson Bartók-népdalfeldolgozások is megszólalnak Herczku Ágnes és zenésztársai estjén. Bartókot a Hagyományok Háza és a Magyar Állami Népi Együttes közös előadása is megidézi: Bartók virágzó fái a címe az előadásnak, amely pünkösd vasárnap lesz.

Különleges ukrajnai utazást is sorol az idei program: Both Miklós zenész a még fennmaradt tradicionális népzenei forrásokat kutatta Ukrajnában, interjúkat és dalokat hoz a Malom Látogatóközpontba. A fesztivál az őriszentpéteri művelődési házban zárul majd pünkösd hétfőn a Zala Szimfonikus Zenekar hangversenyével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!