Hírek

2016.08.25. 13:22

Negyed év után visszaáll a menetrend Szombathely és Zalaszentiván között

Szombathely – Majdnem 15 héten át tartott a teljes vágányzár a pályarekonstrukció miatt a 43 kilométeres, részben vasi szakaszon. Most megnyitják a pályát.

Bakos Ágnes

Eredetileg augusztus 15-én nyílt volna a megújított pálya, de tíz nappal meghosszabbították a vágányzárat, így augusztus 25-én este telik le a munkák miatt május 17-én kezdődött vágányzár.

A GYSEV Zrt. villamosítási és pályarekonstrukciós munkálatokat végzett a 43 kilométeres Szombathely – Zalaszentiván szakaszon. A munkálatok idejére nem egy-egy állomás között volt időszakos szünet, hanem a teljes vonalon úgynevezett kizárásos vágányzár.

A GYSEV Zrt. tájékoztatása szerint csütörtök este hat órakor véget ér a tízhetes zár és megindul a forgalom.

A régiós busztársaság is megerősítette, hogy visszaáll a rend. Az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ a kényelmesebb utazás érdekében módosította ideiglenesen a saját, a térséget érintő járatait – ez a menetrend áll vissza az eredetire. Vagyis a Vasvárról Püspökmolnáriba, Bejcgyertyánosra, Győrvárra, Csipkerekre és Sárfimizdóra közlekedő buszok menetrendjére kell figyelni augusztus 26. üzemkezdettől.

Hivatalosan a vasváriakat, illetve a Vasváron felszállókat érinti már csak változás, ott ugyanis még a jövő hétfőig zárva tart a pénztár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!