​Néhány szoba maradt csak – Sokan pihennek vasi szállodákban a hosszú hétvégén

2016. március 11., 17:57 szerző: Bakos Ágnes
komment
Körkép – Még vannak last minute ajánlatok, de sok vasi szálláshely telt házat jelentett már az ünnepi hosszú hétvégére.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Néhány szoba, sőt, még néhány, kimondottan a március 15-i hosszú hétvégére szervezett csomagajánlat is elérhető vasi szálláshelyeken. De tényleg csak néhány. A vasi fürdővárosokban, Sárváron, Bükön és még Szentgotthárdon is készültek a hotelek, szállodák a négynapos hosszú hétvégére.

Különösebb tematikus programok nem jellemzőek a nemzeti ünnep alkalmából hirdetett ajánlatokban, leginkább tavaszi feltöltődéssel, wellnesszel​ csábítanak a szállásadók. A hirdetések alapján programdömping helyett inkább árengedményekkel.

A foglaltság szerint sokan terveznek városnézést a hosszú hétvégére, például Szombathelyre. Az egyik portálon óráról órára fogytak a helyek pénteken, aki későn gondolkodott az hasonló tájékoztatásokat kapott: „Épp lemaradt róla! Az utolsó szobánkat is kiadtuk ezen a szálláshelyen."

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének​​ ​adatai szerint a belföldi vendégek a vidéki három- és négycsillagos gyógy-, wellness- és kastélyszállodákat keresik leginkább.​ Nem csak Vas megyében, hanem szerte az országban megtelt a szállodák jelentős része. Aki pénteken keresett szombati ​indulással, az már tényleg csak szerencsés esetben talált last minute ajánlatot. Például ilyen tájékoztatással: „A szálloda oldalunkon foglalható szobái várhatóan 11 órán belül megtelnek." „Már csak 1 szobánk maradt."

Persze aki szerencsés, az duplán szerencsés, hiszen egyes ajánlatok harmincszázalékos kedvezményt kínálnak az utolsó pillanatban foglalóknak.

A szakmai szövetség adatai szerint a belföldi vendégek a vidéki három- és négycsillagos gyógy-, wellness és kastélyszállodákat keresik leginkább.

Bakos Ágnes

2016. március 11., 17:57 szerző: Bakos Ágnes

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...