Hírek

2017.02.19. 18:55

Nélkülük nincs egészségügy - Megyeszerte köszöntötték az ápolókat

Megyei körkép - Hétvégén ünnepelték a magyar ápolók napját. A megyében több helyen is köszöntötték azokat, akik nélkül nincs egészségügy.

Cseszkó Tamás

Szombathelyen dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő prof. dr. Nagy Lajos igazgatóval látogatta meg a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház éppen ügyeletben lévő ápolóit. - Erkölcsileg és anyagilag is meg kell becsülni az ápolókat - mondta a képviselő, aki kávés csokoládéval kedveskedett nekik.

- Nagy élmény volt a találkozás, különösen örültem, hogy megismerhettem az egyik ifjú ápolót, Mózes Áront, aki igazi székely fiú, az erdélyi Gyergyószárhegyről érkezett - árulta el Hende Csaba, aki maga is járt a településen, és nagy tisztelettel emlékezett vissza a tavaly 96 éves korában elhunyt legendás ferences szerzetesről, Ervin atyáról.

Ágh Péter a celldömölki kórházban tett látogatást. Elsőként a szülészeten dolgozókkal találkozott, a képviselőt személyes emlékek is kötik az osztályhoz, hiszen itt született kisfia, Benedek. - A kórházban dolgozó ápolók áldozatos munkája nélkül valóban nem lenne egészségügy - hangsúlyozta a képviselő, aki „Köszönöm” feliratú édességgel köszönte meg a kórház munkatársainak áldozatvállalását.

- Meg kell becsülni az ápolókat, éppen ezért tavaly is volt már béremelés, idén pedig újabb 12 százalékkal nőnek a fizetések, 2018-ban és 2019-ben pedig nyolc-nyolc százalékos emelés várható - húzta alá a képviselő, kiemelve, hogy az ápolók egész évben felelősségteljes és embert próbáló munkát végeznek.

A vasvári ünnepségről itt olvashat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!