Nem árt óvatosnak lenni: sok veszélyt rejtenek a strandok és a fesztiválok

2017. június 21., 07:00 szerző: Vadas Krisztina fotós: Szendi Péter
komment
Stílusosan, a büki fürdő területén beszéltek a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai arról, mire figyeljünk oda nyáron, valamint hogyan előzhetjük meg az esetleges károkat, baleseteket.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Habár a nyári szünet a gyermekeknek egyenlő a szabadsággal és önfeledtséggel, fel kell hívnunk a figyelmüket a rájuk leselkedő veszélyekre - emelték ki a rendőrség munkatársai. De nemcsak ők, hanem a felnőttek is könnyen áldozattá válhatnak, ha nem figyelnek oda. A rendőrség jótanácsait érdemes megfogadni, hogy biztonságban tudjuk magunkat és családtagjainkat is.

Mák Tamás és Musztács Zoltán járőrök, Csizmazia Gyula, a fürdő rendészeti vezetője és Bencsik Géza polgárőr szórólapot osztogattak a vendégeknek a strandon - jó tanácsok állnak rajta, hogyan védhetik meg értékeiket a fürdőzők
Fotó: Szendi Péter

Némethné dr. Zsigó Zita, a megyei bűnmegelőzési alosztály vezetője az otthonunkban ránk leselkedő veszélyekről beszélt először. Kiemelte: a szülők sokszor kénytelenek a gyermekeket egyedül otthon hagyni. Figyeljünk arra, hogy ne csellengjenek, hanem hasznosan töltsék szabadidejüket. Mondjuk el nekik, hogy ha mégis elmennek otthonról, ne vigyenek magukkal értékeket. Óvatosságra kell inteni őket az idegenekkel szemben. Fontos, hogy sose szálljanak be ismeretlen autóba, idegent ne engedjenek be a lakásba. Az internetezés veszélyeiről is érdemes beszélgetni a diákokkal: soha ne találkozzanak ismeretlenekkel, személyes adatokat, lakcímet ne adjanak ki, és azt se árulják el, hogy egyedül vannak otthon - emelte ki a vezető.

 

Ha nyaralni indulunk, ne hangoztassuk nyilvános helyen, közösségi oldalakon! Bízzunk meg családtagot, közeli ismerőst, hogy néhány naponta nézzen rá a házra, lakásra, és ürítse ki a postaládát. A tolvajok számára a legkönnyebb áldozat a strandoló - emelte ki Némethné dr. Zsigó Zita. Sokan azt hiszik, hogy a törölközővel letakart holmik biztonságban vannak, pedig nem. Nagy értéket, sok pénzt egyáltalán ne vigyünk magunkkal, de ha nincs más lehetőség, akkor használjuk az értékmeg-őrzőket.

László Péter, a közlekedésrendészeti osztály vezetője a közlekedési szabályok betartására hívta fel a figyelmet. Fontos, hogy a gyermekeknek is megtanítsuk az alapvető KRESZ-szabályokat. A két keréken közlekedők - legyenek akár kerékpárosok, akár motorosok - mindenképp használják a megfelelő védőfelszereléseket, így megelőzhetőek a komolyabb sérülések.

Vadas Krisztina

2017. június 21., 07:00 szerző: Vadas Krisztina fotós: Szendi Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...