Hírek

2016.05.03. 09:49

Nem csak helyi polgárőrök járőröznek Körmenden – Óvatosak a körmendiek, de nyugodt a város

Körmend – A fokozott rendőri jelenlét mellett már katonák és polgárőrök is vigyázzák a biztonságot a városban.

Vas Népe

Nyugodt a város, bár az emberek óvatosabbak – ez jellemző Körmend városában, ahol az eddigi egyetlen ideiglenes befogadóállomásra megérkeztek az első migránsok. Regisztrált, menedékkérelemért folyamadott migránsokat szállítottak ide, és folyamatosan feltöltik a háromszáz férőhelyes tábort, hogy csökkentsék a többi magyarországi állomás túlzsúfoltságát.

Fotó: Szendi Péter

Jórészt a tábor területén tartózkodnak a Körmendre érkezett migránsok. Ha kimennek a város területére, mindenhol találkozhatnak rendfenntartókkal.

Körmend közbiztonságáért rengeteg rendőr felel: minden utcára jutnak egyenruhások. Hétfő este óta katonák is vannak a városban. A Thököly utcai kollégiumban szállásolták el a negyvenfős kontingenst. A körmendiek biztonságérzetét igyekeznek fokozni a polgárőrök is.

Közös, rendőr-polgárőr szolgálatokon vesznek részt a Körmendi Polgárőr egyesület tagjai. Kercsmár István rendőr alezredes ismertette a feladatokat a polgárőrökkel, akik naponta három szolgálatra jelentkezhetnek.

Bebes István a saját polgármesteri keretéből 300 ezer forintot ajánlott fel a polgárőrök felszereléseire, a körmendi városi költségvetésből 250 ezer forintot különítenek majd el, hogy formaruhát vásárolhassanak a polgárőrök.

Nem csak a helyi erők vigyázzák a körmendiek biztonságát: főkapitányi engedélyre várnak, hogy a megye bármelyik egyesülete láthasson el szolgálatot Körmend területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!