Hírek

2016.12.05. 15:55

Nem építünk hóembert - Igazi korcsolyázós időnk lesz Vas megyében

Szombathely - Kemény éjszakai fagyok után napsütéses, de hideg nappalok várnak ránk ezen a héten a nyugati határszélen.

Bakos Ágnes

- Teljes nyugalom lesz - kezdte Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője az e heti időjárási prognózisról. Eleinte nő a ködhajlam, emelkedik a légnyomás, ami majd szerdán lesz a csúcson.

Fotó: Szendi Péter

- Ez egy masszív anticiklon, aminek a peremére kerülünk a hét második felében. Akkor valamelyest enyhül az idő: nem lesz olyan erős fagy hajnalban, délutánonként pedig 5 °C fölé emelkedik a hőmérséklet. Addig, a hét első felében inkább csak +3 °C körül lesz a napi maximum, éjszakánként pedig -5 °C körül mérhetünk. Sem jelentős légmozgás, sem csapadék nem látszik erre a hétre. Nem mellékesen: ez az évszaknak megfelelő időjárás.

Légköri front nem lesz felettünk, azonban kedden egy-két fokkal hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért a különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság, majd szédülés is. Ingadozhat a vérnyomás és hosszabbá válhat a reakcióidő. Az ÁNTSZ hétfőn közzétett figyelmeztetése szerint a szélcsendes és csapadékmentes időben romlik a levegő minősége, de egyelőre csak az északkeleti tájakon közelítette, érte el a szálló por mennyisége az egészségügyi határértéket. A következő héten is folytatódhat a mostani csendes időjárás, de ez még bizonytalan. Ahogy a karácsonyi időjárásra is korai még következtetni. Tippelni persze lehet. Például, mivel a Mikulásnak nincs idén szüksége szánkóra, lehet, hogy kárpótlásul a karácsony havasan érkezik majd...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!