Hírek

2017.01.06. 09:44

Nem igazak a répcelaki Liss Kft megszűnéséről szóló hírek!

Nem szűnik meg a Liss Kft! Három hónap van a megegyezésre. Év végéig mindenképpen élnek a bérleti szerződések.

Budai Dávid

Azt az információt kaptuk, hogy megszűnhet a szóda- és habpatron gyártásával foglalkozó Liss Kft. működése Répcelakon, mivel az eddigi szerződés 2016. december 31-ével lejárt, és a Linde Gáz Magyarország Zrt.-nek már nem érdeke meghosszabbítani azt a korábbi feltételekkel. Ha ez valóban így van, akkor 340 ember munkája kerül veszélybe, ezért utánajártunk, mi igaz a hírből, amely furcsa mód, egy harmadik cég e-mail-címéről érkezett.

Ám mint kiderült, nem a cég munkatársai küldték a levelet. Hogy ki, azt azóta sem tudni. Érdi Zoltán, a Liss Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: 2016. december 22-én aláírták azt a megállapodást a Linde-vel, amely 2017. március 31-éig meghosszabbítja a két cég között fennálló szerződéseket. Ez a három hónap pedig esélyt ad a két cég közötti viszony rendezésére és egy hosszú távú megállapodás kidolgozására.

Abban a nem várt esetben pedig, ha a két cégnek az elkövetkező három hónap alatt mégsem sikerül megegyeznie, a jelenleg érvényben lévő bérleti szerződések 2017. december 31-éig érvényesek. Az ügyvezető hangsúlyozta: a Liss Kft. megmarad, nem fognak senkit elbocsátani, sőt jelenleg éppen egy több mint 3 ezer négyzetméteres üzemcsarnokot építenek.

Természetesen próbáltuk elérni a Linde Gáz Magyarország Zrt. képviselőit is, ám többszöri próbálkozásunk ellenére sem jártunk sikerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!