Hírek

2014.09.16. 15:16

Nem kell aggódniuk a kiskertbérlőknek

Szombathely - A május elsején életbe lépett új földforgalmi törvény értelmében földhasználati jogot csak a földhivatalok által nyilvántartott földművesek, mezőgazdasági termelőszövetkezet szerezhetnek.

Minthogy a kiskertekre vonatkozó földbérletet az új törvény nem ismeri, a bérlők Szombathelyen is attól tartottak, hogy elveszíthetik földjeiket.

Szeptember végén Szombathelyen 41 bérleti szerződés jár le, a kontraktusok  összesen 660 bérlőt érintenek. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere kedden arról tájékoztatott, hogy nem kell aggódniuk az érintetteknek.

- Az őszi ülésszakban tárgyalja majd az országgyűlés a törvényt, és akkor rendeződik a helyzet. A törvény anomáliájából fakad, hogy ezek a bérlemények most bizonytalan sorsúak lettek. Mindenkit nyugtatok és biztatok arra, hogy ne ijedjen meg, semmilyen hátrány nem éri a bérlőket és a bérleményük ugyanúgy megmarad a következőkben is - mondta.

A haszonbérletek meghosszabbítása Szombathelyen több mint ezer, az országban mintegy félmillió kiskertbérlőt érint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!