Hírek

2016.12.22. 19:13

„Nem követtem el bűncselekményt” – Mérei Tamás perelni készül

Szombathely - Személyiségi jogi pert indít a Savaria Szimfonikus Zenekar egykori vezetője. Szerinte egyes politikusok elferdítik a tényeket.

Vas Népe

Hosszú vizsgálat és munkaügyi bíróság után ismét per lesz Mérei Tamás ügyében - a volt zenekari igazgató indítja.

- Szeretném hangsúlyozni, hogy soha nem tagadtam, hogy történtek adminisztratív hibák a zenekar működése során, de nem követtem el bűncselekményt, pénz nem tűnt el, és a zenekar is mindig stabilan működött - ismételte meg a korábbi sajtótájékoztatóján mondottakat Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar 2015 januárjában menesztett vezetője.

A decemberi szombathelyi közgyűlésen került napirendre az ügye. Az ülésen elhangzott: az önkormányzat munkatársai összesen 459 kifizetetlen számlát találtak, és 153 millió forintos fedezet nélküli kiadást mutatott ki a zenekarnál folytatott vizsgálat. Mérei viszont arról beszél, hogy a hűtlen kezelés, számviteli fegyelem megsértése és a költségvetési csalás vádja sem állt meg ellene, bűncselekmény hiányában lezárták az ügyet.

A közgyűlésen elhangzottakkal kapcsolatban Mérei Tamás kijelentette: - A független igazságszolgáltatás tehát felmentett, több mint 2 ezer ember állt ki aláírásával is mellettem. Jómagam eddig konstruktív módon próbáltam az ügy megnyugtató lezárására korrekt megoldást találni, ám bizonyos politikusok elferdítik a tényeket. Ezért úgy döntöttem, személyiségi jogi pert indítok, és biztos vagyok benne, hogy bebizonyíthatom, a hazugság attól, hogy hangosan mondják, még hazugság - zárta Mérei.

A szombathelyi önkormányzat feltett kérdéseinkre nem kívánt válaszolni az üggyel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!