Hírek

2015.11.24. 10:22

Nem lesz konténertábor Szentgotthárdon – Tartalék helyszínként szerepel a térképen a város

Budapest – Már biztos: nem lesz konténertábor helyszíne Szentgotthárd, nem helyeznek el a városban menekülteket, illegális bevándorlókat.

Bakos Ágnes

– Örömhírt mondok a szentgotthárdiaknak: nem lesz konténertábor – kezdte Huszár Gábor polgármester, pár perccel azután, hogy a Belügyminisztériumban tárgyalt V. Németh Zsolt országgyűlési képviselővel együtt Kontrát Károly parlamenti államtitkárral és Csampa Zsolt helyettes államtitkárral.

A polgármester hozzátette:

– Kérem a politikai pártokat, hogy ne keltsenek rémhíreket.

Huszár Gábor emlékeztetett arra, hogy felmerült a tábor kialakítása: Szentgotthárd egyik cége kapott megkeresést egy tervezetről, amelyről azóta is tartott az egyeztetés a Belügyminisztériummal. Ez a tárgyalás zárult kedden délelőtt.

Fotó: Földművelésügyi Minisztérium

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő a tárgyalás után azt mondta:

– Történelmi időket élünk. A magyar kormány megfeszített, Európában egyre nagyobb elismerést szerző, következetes munkát végez azért, hogy megakadályozza azt, hogy Magyarország területére illegális bevándorlók lépjenek be, és deklarálja a kormány, százezrek aláírásával támogatva, hogy hazánk nem fog visszafogadni semmilyen kvóta alapján sem bevándorlókat.

Az országgyűlési képviselő hozzátette:

– Tartalék regisztrációs pontként jelölték ki már szeptemberben Szentgotthárdot, ezért is voltak sátrak az ipari park területén, de nem lesz semmiféle konténerváros. Ezt a megnyugtató információt tudjuk közölni – zárta V. Németh Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!