Hírek

2017.01.12. 17:18

Nem lesz szükség a körmendi befogadóállomásra – A Miniszterelnökség vezetője beszélt erről

Budapest, Körmend – A kormány döntött az idegenrendészeti őrizet visszaállításáról – közölte a Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János. A lépés Vas megyét is érinti.

Bakos Ágnes

A tárcavezető kifejtette: a benyújtott menekültkérelem elbírálásáig senki nem mozoghat szabadon Magyarország területén, és elutasítás esetén a jogerős elbírálásig sem hagyhatja el a határt.

A tárcavezető az intézkedést a fokozott terrorveszéllyel és biztonsági kockázatokkal indokolta. A kormány felkérte a belügyminisztert, hogy sürgősen készítse elő a visszaállítást.

A minisztert megkérdezték a körmendi befogadóállomás helyzetéről is, azt felelte, hogy az idegenrendészeti őrizet visszaállítása megoldja a problémákat, nem lesz szükség a létesítmény működésére.

Egyúttal köszönetet mondott a város vezetésének és az ott élőknek, jelezve, az együttműködést a kormány kész fejlesztésekkel respektálni.

Mint ismert: 2015 szeptemberében állítottak fel sátortábort a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!