Szombathely

2015.01.03. 12:17

Nem működik, de több honlapja is van - A 100 éves Savaria szálló a fiatalok fantáziáját is megmozgatta

Nosztalgiával gondolnak sokan az évekkel ezelőtt bezárt Savaria szállóra, még a fiatalok képzeletvilágát is megmozgatja a patinás épület és lehetséges működése.

Merklin Tímea

Kulcsár Edit mellett Király Bálint, az első díjas pályázó, Szalayné Bodor Edit, aki a Berzsenyi könyvtár részéről a jubileumi programsorozatot szervezte

A szálló megépítésének 100. évfordulója alkalmából kiírt pályázat fődíját Király Bálint nyerte. - Gyerekként mindent elállítottam a számítógépen, aztán igyekeztem visszaállítani, mire a bátyám hazaér – mesélte Király Bálint, a Gépipari Szakközépiskola 13. osztályos diákja, aki az érettségi utáni technikus képzésben vesz részt.

- Már kiskoromban is honlapot szerettem volna készíteni, mert volt egy oldal – autókat tuningoltak képszerkesztővel-, amit nagyon szerettem, de megszűnt. Akkor nem tudtam csinálni egy hasonlót, pedig akartam. Az iskolában tanultunk alapszintű honlapkészítést, ami az informatika érettségihez kell, a többi tudásomat autodidakta módon innen-onnan szedegettem össze. Az első díj, amit Király Bálint nyert, egy kétszemélyes budapesti utazás látogatással a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátói Múzeumba, valamint ő készítheti el egy másik neves - működő - szombathelyi szálló új honlapját.

A második helyezett csapat: Kovács Krisztián, Kovács Kálmán, Sebestyén Krisztián

A pályázaton a 2. helyezett egy csapat lett: Kovács Krisztián, Kovács Kálmán és Sebestyén Krisztián, ők a Műszaki Szakképző Iskola diákjai. Búvárkodtak a szálló történetében, a honlapjukra tettek képnézegetőt, látogatószámlálót, eredeti étlapot, és újraalkották a Savaria Szálló logóját. Harmadik helyezést szintén csapatmunkában értek el a Bercsényi Miklós Általános Iskola diákjai: Fekete András, Goda Barnabás és Kovács Bálint. A pályázat eredményhirdetésén Spiegler Tibor magángyűjtőnek egy Savaria szállós kávéscsészét adtak át Palcsó Sándor felajánlásából – köszönetképpen azért, hogy a 2014-es jubileumi programsorozatnak egyik motorja volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!